In hardlooppodcast De Pacer bespreken liefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert de bijzondere wereld van het hardlopen. Verwacht deskundige kroegpraat over momenten die voor iedere loper op elk niveau herkenbaar zijn.

Van de intervaltraining die lekker ging of juist voor geen meter, het herstelloopje met veel te zware bovenbenen in de regen, de duurloop op vakantie, een heerlijke trailrun, tot het trainingswedstrijdje op de baan om de vorm te testen.We geven samen met onze gasten tips & tricks om het loopplezier te verhogen; en pakken de actualiteit en de topsport mee. 

In aflevering 1 spreekt Bijl zijn doel uit: hij wil volgend jaar de Marathon Rotterdam onder de 2 uur en 45 minuten lopen. Brommert heeft zijn bedenkingen, maar is tevreden dat Bijl er werk van wil maken. Want waar de twee het over eens zijn: de marathon is geen bucketlistdingetje. Nee, een deelname vergt een serieuze voorbereiding. Ze zien te veel niet goed genoeg getrainde lopers aan de start van de marathons staan.

Tot slot komt de Londen Marathon ter sprake en wordt ingezoomd op het gedrag en de loopstijl van de twee hoofdrolspelers: Eliud Kipchoge en Mo Farah.