Op een schitterend parcours in de binnenstad van Rotterdam vindt in 2016 het WK Paratriathlon plaats en in 2017 het WK Triathlon. Op zondag 24 juli kan iedereen deelnemen aan de triathlon op het WK-parcours.
 
Op 23 en 24 juli zijn de ITU Triathlon Championships Rotterdam 2016. In dit weekend wordt het WK Paratriathlon gecombineerd met wedstrijden voor deelnemers van alle leeftijden en niveaus.
Iedereen kan meedoen aan de ITU Triathlon Championships Rotterdam 2016: triatleten die hun pr willen verbeteren, sporters die voor het eerst starten op de Olympische afstand (1500m zwemmen, 40km fietsen, 10km hardlopen) en beginners die kennis willen maken met de triathlon op de sprintafstand (750m, 20km, 5km).
Deelnemen kan zowel individueel als in teamverband met een relay-team bestaande uit twee of drie atleten. Zwemmers, wielrenners en hardlopers kunnen samen een team vormen, waarbij elk teamlid start op het onderdeel dat hem of haar het beste ligt.

Zwemmen, fietsen en lopen in hartje Rotterdam
Het parcours van de triathlon voert de deelnemers door het hart van de stad. Voor zowel de Olympische afstand als de sprintafstand is de start in de Veerhaven bij Hotel New York en de finish in het Scheepvaartkwartier.
Het parcours gaat dwars door de bruisende Rotterdamse binnenstad, langs en over de Nieuwe Maas en door het park bij de Euromast. Onderweg passeren de deelnemers bijzondere plekken zoals Hotel New York, De Rotterdam torens, en de Erasmusbrug.

Inschrijven
Doe mee aan de ITU Triathlon Championships Rotterdam 2016, zet je beste tijd neer of maak kennis met deze geweldige sport. Meer informatie en inschrijven: http://rotterdam.triathlon.org/nl/home/