Op 14 mei 1940 Om 13:27 werd een groot deel van de Rotterdamse Oude binnenstad in nog geen 15 minuten gebombardeerd. De stad brandde nog dagen...
De begrenzing van het verwoeste gebied noemen we de ‘brandgrens’. Om deze gebeurtenis te herdenken lopen we op 14 mei de Brandgrens Run.


Naar schatting kwamen 900 mensen om en raakten 80.000 Rotterdammers dakloos. De over-levenden bouwden de stad weer op tot een sterke stad met eigen karakter. Nu, 75 jaar later herdenken we deze gebeurtenis en vieren we vrijheid.
Elk jaar wordt dit bombardement herdacht en in 2007 werd de brandgrens met lichtbundels gemarkeerd. Hiermee is de brandgrens zichtbaar geworden. 

Doe mee met de Brandgrensrun


De Brandgrensrun is een event dat mensen verbindt en draait om beleving van genieten; van het hardlopen en de stad. Er wordt herdacht den stilgestaan bij de tragische gebeurtenis van 75 jaar geleden, terwijl duizenden hardlopers de brandgrens lopen.

Spectaculair


Een run van ongeveer 12km langs de brandgrens zal spectaculair zijn en het wordt een run waar nog lang over nagepraat wordt. De Brandgrensrun is geen wedstrijd maar net als de voorgaande runs van de Rotterdam Running Crew een super gezellige run die je niet wilt missen.

Inschrijven kan via de website. Meelopen met deze run kost € 24,50. Voor dit geld ontvang je een Brandgrensrun-shirt. Dit iconische Asics shirt is bewijs van deelname en je toegangsbewijs tot het startvak.

Wie zich inschrijft vóór 1 maart betaalt slechts €19,40. En nog een extra reden om er snel bij te zijn: voor deze run is het aantal plaatsen gelimiteerd!