De nieuwste aanwinst in de ruime collectie sporthorloges van Garmin is gearriveerd en zoals we van het merk gewend zijn worden we niet afgescheept met wat onvindbare aanpassingen. Er is met veel zorg en aandacht gewerkt aan een waardige en innovatieve opvolger van het 'instapmodel'. Hallo Forerunner 165!

We vertellen je alles wat je moet weten


Trainen moet je zelf maar meer blijft er niet over als je de Forerunner 165 om hebt. Een schat aan informatie over je training, sportieve voortgang en gezondheid combineer je met het ontvangen van notificaties van je smartphone en Garmin Pay. Dit alles naast de basis van elk sporthorloge: het vastleggen van je activiteiten met behulp van GPS. Het meten van tempo, afstand en hartslag.

Was de Forerunner 55 al volwaardig te noemen, met de Forerunner 165 is daar een flinke schep bovenop gedaan. De eerste niet te missen aanpassing is een juweel van een (touch screen) AMOLED-display. Er is een music variant met 4GB opslagruimte te kiezen. Met beide features komt het horloge een flinke stap dichter bij de Forerunner 265. Ook andere veelgebruikte functies die we kennen van de duurdere sporthorloges van Garmin zien we bij de 165: HRV-status, contactloos betalen via Garmin Pay, Course Routing, Morning Report, Training status, het zit er allemaal op en nog zo veel meer. Dit vraagt een klein offer van de batterij, deze is van 14 dagen naar 11 dagen gegaan.

Er is keuze uit 4 kleuren: Zwart, Wit, Turquoise en Berry. De kast bestaat uit een duurzame plastic behuizing aangevuld met rubberen inserts voor goede grip. Er zitten 5 knoppen aan de zijkant die intuïtieve navigatie mogelijk maken. De combinatie met een touch screen display maakt het mogelijk om het horloge naar eigen voorkeur te bedienen.

Dit is een horloge waar elke hardloper mee uit de voeten kan. Voor ons als hardloopspecialist is het een feest om opnieuw de onbetwiste kwaliteit van Garmin te kunnen presenteren met deze nieuwe Forerunner 165.