De ASICS MetaRide is een performance herenschoen die speciaal is ontwikkeld voor het lopen van lange afstanden over de weg. Het geavanceerde ontwerp stelt jou in staat om met minder inspanning langer door te blijven gaan. Aan de basis van deze hardloopschoen staan de drie hoofdelementen: efficiency, demping en pasvorm. De ontwerpers hebben deze schoen ontworpen om jou te helpen op een supercomfortabele manier verder te lopen dan je ooit voor mogelijk hield.
 
Een van de speerpunten van deze nieuwe schoen is de FlyteFoam Propel zool die een nieuwe constructie heeft die hardlopers in staat stelt energie te besparen en efficiënter hard te lopen. Je ervaart een ongelofelijk soepele overgang van de hiel naar de teen dankzij de subtiel gewelfde zool, en de zorgvuldig gecontroleerde enkelbeweging zorgt ervoor dat je spieren energie kunnen besparen.
Ervaar het ultieme hardlopen met deze luxueuze duurloopschoen. De zichtbare GEL demping is een opvallend kenmerk in de achtervoet van de schoen en garandeert ongekend goed gedempt comfort.
  
Tester:
Henk Hagen (51), midvoetlander, traint 3-4x per week, favoriete afstand is middenlange afstand; 10-21 km. Henk is werkzaam als inkoopmanager bij Run2Day retail en woont in Soest. Favoriete trainingsgebied; Soesterduinen en de polder van Soest.
 
Pasvorm & comfort


De schoen zit direct goed en sluit ook bij de hiel goed aan. Op de voorvoet is heel iets meer volume dan schoenen waar ik normaal op loop. Iets wat prettig aanvoelt.

Demping


De Metaride is een comfortabel dempende schoen. Het specifieke foam wat gebruikt wordt in de tussenzool zorgt ook voor energy return waardoor het lopen je minder moeite lijkt te kosten.
 
Stabiliteit & flexibiliteit


De Asics Metaride komt het beste tot zijn recht op asfaltwegen. Het lopen op een mooie asfaltweg is dan ook echt een verademing op deze schoen. Je wikkelt supersnel af en ontwikkelt zeer makkelijk snelheid. De schoen geeft je vertrouwen tijdens het lopen op harde ondergrond. Op bospaadjes en bochtige parcours verliest de schoen wat van zijn stabiliteit. De schoen acht ik het meest geschikt tussen de 8 en de 30 kilometer. Maar ook een marathon op de weg moet prima kunnen.
  
Design


Toen ik de Metaride voor het eerst in mijn handen had schrok ik even vanwege de harde en stijve zool. Iets waar je overigens helemaal niets van merkt tijdens je runs. Verder ziet de schoen er prima uit.
  
Overall oordeel


De Asics Metaride vind ik een verrijking in het landschap der hardloopschoenen. De schoen doet wat hij belooft!
Een schoen voor trainingen wedstrijden op snelheid en met name op harde ondergrond. De Metaride stuwt je min of meer voor door het ronde zoolontwerp. Ik acht de schoen minder geschikt voor bijv. baantrainingen en training op zachte ondergrond; dan verliest de schoen zijn stabiliteit. Het ronde zoolontwerp vraagt wel om lopen op snelheid bij een slow run lijkt de schoen moeilijk over het dode punt te komen en wikkelt hij juist wat moeiljker af.
 
De Metaride is een schoen die je vertrouwen geeft en het gevoel geeft van snelheid. Zelf liep ik mijn eerste wedstrijd die ik erop liep een PR op de halve marathon.