De Speedgoat 4 is een allround trailschoen van HOKA ONE ONE die elk terrein moeiteloos aan kan. Het model is gemaakt met de gedachte: "Go everywhere, run everything". In vergelijking tot de eerdere versies is het upper van de Speedgoat 4 vernieuwd en is er een nieuw foam gebruikt in de tussenzool.

Tester:
Henk Hagen (52 jaar), traint 4 keer per week. Werkt bij Run2Day als inkoopmanager.

Pasvorm & comfort


De HOKA ONE ONE Speedgoat 4 voelt direct prettig als je hem aantrekt en zorgt voor een goede omsluiting van de hiel. Doordat de voorvoet in deze versie iets breder is gemaakt hebben de tenen voldoende ruimte in de schoen.
 
Demping


De tussenzool is gemaakt van een zacht, lichtgewicht materiaal wat zorgt voor een “kussengevoel”.
 
Stabiliteit & flexibiliteit


De schoen is stabiel op bospaden/oneffen terrein, geeft voldoende grip en voelt responsief aan.
 
Design


Zoals alle HOKA ONE ONE schoenen kun je er bijna niet omheen. De schoen valt gewoon op. You love it or you hate it.

       

Voor wie is de schoen geschikt


De HOKA ONE ONE Speedgoat is geschikt voor lopers die weg en trail af willen wisselen maar ook voor de serieuze trailrunner die lange afstanden wil lopen.
 
Overall oordeel:


Het comfort van de Speedgoat 4 heeft mij positief verrast op bospaden en op asfalt wat de schoen goed geschikt maakt voor door-to-door trail runs. Ook bergop en bergaf komt de schoen goed tot zijn recht vooral downhill wikkelt de schoen mede door de meta-rocker technologie relaxed af. Het enige waar de schoen iets stabieler zou mogen is op zacht terrein (duinzand). Maar dat moet je maar net in de buurt hebben.

De HOKA ONE ONE Speedgoat 4 is in mijn optiek een aanrader voor beginnende en ervaren trailrunners.