De New Balance 880 is een van de meest populaire hardloopschoen binnen Run2Day. De nieuwste versie van de 880, alweer de 9e editie, is net als de vorige versie ontwikkeld door te kijken naar het bewegingspatroon van lopers en de verandering daarin bij vermoeidheid. Met behulp van deze data heeft de 880 v9 een subtiele update gekregen. Wij zijn er (mede daardoor) van overtuigd dat ook deze versie hoge ogen zal gooien binnen het responsive cushioning segment.
In het bovenwerk van de 880v9 is wederom gebruik gemaakt van naadloos engineered mesh waarbij comfort centraal staat. Het mesh loopt volledig door in de schoen en is zo vormgegeven dat het extra ondersteuning biedt ter hoogte van de voetboog in de middenvoet, voor een stevige pasvorm. Bij de tenen is het mesh juist ruimer zodat de tenen kunnen spreiden tijdens het afwikkelen.
Net als in de voorgaande versie heeft ook de 880v9 een tussenzool die bestaat uit twee dempende lagen rubber, TRUFUSE. Deze demping constructie is gemaakt uit een bovenste laag elastisch ACTEVA foam wat duidelijk lichter is dan vergelijkbare foams. ACTEVA zorgt voor een comfortabel gevoel, direct onder de voet.
 {{widget type="Magento\CatalogWidget\Block\Product\ProductsList" display_type="all_products" show_pager="0" products_count="4" template="Magento_CatalogWidget::product/widget/content/grid.phtml" title="De nieuwste New Balance modellen" conditions_encoded="^[`1`:^[`type`:`Magento||CatalogWidget||Model||Rule||Condition||Combine`,`aggregator`:`all`,`value`:`1`,`new_child`:``^]^]" type_name="Catalog Products List"}}
Tester:
Lars Cazander (26 jaar), haklander, traint 5-8 per week, favoriete afstand is de halve marathon. Lars is bij Run2Day werkzaam als commercieel adviseur en heeft dit jaar maar één doel op hardloopgebied; de marathon van Berlijn onder de 2:30 uur.

New Balance 880v9 collectie voor dames en heren
 
Pasvorm & comfort


De pasvorm is net als zijn voorganger perfect, door het mesh bovenwerk van de schoen sluit deze perfect aan om je voet en voelt deze als een pantoffeltje.
 
Demping


Tot nu toe had ik erg veel moeite om de juiste schoen voor de juiste training te vinden, op deze schoen doe ik vanaf de aankoop eigenlijk alle trainingen. Hij is heerlijk reactief voor op de baan en tevens stabiel genoeg voor de lange duurlopen.
In vergelijking met versie 8 merk ik dat deze schoen duidelijk meer support geeft in m’n voetboog.
 
Stabiliteit & flexibiliteit


Qua stabiliteit doet deze schoen voor mij niet onder aan een GT-2000, bij langere lopen had ik tegen het einde van de training nog wel eens de neiging om te overproneren, daar heb ik met deze schoen geen last van.
Inmiddels heb ik de schoen gebruikt op verschillende ondergronden, de schoen komt het best tot z’n recht op het asfalt en op verharde bospaden.
 
Design


Het uiterlijk van de schoen is voor mij niet heel belangrijk. De schoen moet goed om de voet voelen en moet de demping bieden die nodig is.
 
Overall oordeel:


Inmiddels is dit mijn vierde paar New Balance 880, de schoen blijft goed. Tot op heden ben ik nog geen omstandigheden tegengekomen waarin de schoen niet optimaal functioneert. 

Ben jij een neutrale loper en op zoek naar een schoen waar je kilometers soepel mee afwikkelt? Probeer dan de New Balance 880v9 eens.

New Balance 880v9 review

New Balance 880v9 review