De New Balance 890v7 is nieuw in het assortiment hardloopschoenen bij Run2Day. De 7e versie van de 890 is een mooi voorbeeld van de constante zoektocht  van New Balance om de run van lopers te verbeteren. In dit nieuwe model zijn subtiele verbeteringen doorgevoerd. Zo is in het bovenwerk gebruik gemaakt van Hypoknit waardoor het upper de schoen meer aanvoelt  als een tweede huid, beter ademt en beschikt over een dynamic fit.
De tussenzool is vervaardigd uit RevLite Foam, wat zorgt voor een reactieve demping in combinatie met gewichtsbesparing. Bij iedere landing die je maakt vangt het foam de schokken op en stuwt je bij de volgende pas weer naar voren. De slijtzool van de 890v7 is aangepast om zo licht mogelijk te zijn, maar tegelijk ook duurzaam.
 
Tester:
Rudy Bouwmeester (36), middenvoet-lander, traint 2 keer per week, favoriete afstand is de 10 km. Rudy is bij Run2Day Utrecht werkzaam als marketing & sales manager.
Rudy testte de New Balance 890v7

 
Pasvorm & comfort


Al bij het aantrekken van de nieuwe New Balance 890 (v7) voelde ik direct dat de schoen goed om mijn voet sluit. Zowel bij de hiel als op mijn wreef. Bij het instappen voelt het als het ware of je in de schoen *plopt*. Persoonlijk heb ik een vrij lage wreef, maar door het gebreide bovenwerk sluit deze heel prettig aan om mijn voet. Verder is er bij de tenen voldoende ruimte voor beweging, waardoor ik geen last krijg van mijn teennagels bij tempo loopjes. Dit wil me namelijk nog wel eens gebeuren bij andere schoenen. Verder zorgt het gebreide bovenwerk voor een luchtig geheel, waardoor bij iets warmere temperaturen er voldoende koeling is.
 
Demping


De nieuwe versie van de 890 voelt zeer reactief aan bij elke afzet. Je voelt aan alles dat deze schoen vooral vooruit wilt! Je wordt als het ware naar voren geduwd bij elke pas. Daarom is deze schoen met name geschikt voor het snellere werk, zoals intervaltrainingen, tempo lopen of wedstrijden. Ondanks de reactieve zool, merk ik dat de belasting op mijn kuiten minimaal is. Al heb ik niet langer dan 10km met deze schoenen gelopen.
 
Stabiliteit & flexibiliteit


Voor een lichtgewicht wedstrijdschoen is de 890 verrassend stabiel. Hij stuwt je echt vooruit en in de juiste richting. Persoonlijk gebruik ik deze schoen voor mijn intervaltrainingen en wedstrijden, want daar komt hij het best tot zijn recht.
 
Design


Naast dat de schoen lekker loopt, ziet hij er ook nog eens snel uit! Hij is licht, voelt licht aan en ziet er door het gebreide bovenwerk ook technisch uit.
 
Overall oordeel:


Ik kan de New Balance 890v7 iedereen aanbevelen die op zoek is naar een neutrale, snelle schoen om je pr’s te verbreken waarbij je ook nog eens de blits maakt tijdens de snelle trainingen en wedstrijden. 

New Balance 890v7 Run2Day

New Balance 890v7 Run2Day