De tussenzool van de Kinvara 10, gebaseerd op zijn voorganger, bestaat uit EVA+ Foam. De toplaag van EVERUN-rubber is wel opnieuw vormgegeven, het model beweegt nu nog makkelijker mee met de voet en loopbeweging.
De EVERUN topzool zorgt voor een zacht gevoel onder de voet, absorbeert de schok van het landen en geeft energie terug. Dankzij strategisch geplaatst Flexfilm overlays in het bovenwerk, krijgt het model de nodige stevigheid en een omvattende maar comfortabele pasvorm. De hielkap is verstevigd. De Saucony Kinvara 10 is een top keuze voor neutrale lopers op zoek naar een schoen met light cushioning en een natuurlijk gevoel tijdens het afwikkelen.

  
Tester: Leon Graumans (30), voorvoetlander, traint 5x per week, favoriete afstand is de 10 km. Leon is bij Run2Day Utrecht werkzaam als assistent bedrijfsleider, schoen-expert en hardloopcoach.
  
Pasvorm & comfort
De pasvorm van de Kinvara is door het soepele bovenwerk super comfortabel. Mijn voeten zijn wat betreft breedte gemiddeld. Mijn inschatting is dat een bredere voet ook voldoende ruimte in de schoen heeft. Bij een smallere voet is de kans op plooien in de schoen denk ik aanwezig, al is het de vraag of dat ten koste gaat van het comfort. Het lichte gewicht van de schoen maakt dat je er erg makkelijk op wegloopt.
  
Demping
Het Everun-materiaal in de zool maakt de schoen zacht, maar tijdens het lopen geeft de schoen een direct gevoel. In combinatie met de drop van 4mm maakt dat dat de schoen zeer geschikt is voor een lichtvoetige loper die het leuk vind om (af en toe) op snelheid te trainen.  
 
Stabiliteit & flexibiliteit
Voor het gewicht van de schoen voelt hij stevig aan. Voor een neutrale loper is de schoen daardoor in te zetten op een breed scala van afstanden. Er kan prima een snelle intervaltraining op worden afgewerkt maar ook een lange rustige duurloop. De schoen is met name geschikt op asfalt of bestrating en eventueel op een droge bosgrond.
 
Design
De Kinvara is er in twee kleurstellingen. De Linear Shade kleurstelling die een casual uiterlijk heeft. En de wat traditionelere kleurstelling of beter gezegd wat sneller ogende kleurstelling. Beide modellen vind ik persoonlijk zeer geslaagd.  
 
Overall oordeel 
De schoenen zitten heerlijk. Voor mij geeft de schoen een mooie mix van comfort, directheid en een goede pasvorm. Ik heb ervaren dat de schoenen onder verschillende trainingen comfortabel zijn. Ik zou de schoen aan iedereen aanbevelen die sneller wil worden op diverse afstanden, óf aan de loper die een investering wil doen in zijn of haar loopefficiëntie.

Bekijk de uitgebreide Saucony collectie.

Saucony Kinvara 10

Saucony Kinvara 10

Saucony Kinvara 10

Saucony Kinvara 10

Saucony Kinvara 10