De klassieker onder de klassiekers heeft een spectaculaire metamorfose ondergaan: De Nimbus van ASICS heeft zijn naam als de meest comfortabele schoen ooit naar een nog hoger niveau getild. De 25e editie van deze neutrale duurloopschoen is opvallend dikker dan eerdere versies, maar dat is slechts een tipje van de sluier.

Tester:

Jelle heeft de ASICS GEL-Nimbus 25 getest. Hij traint meer dan 4 keer per week, en heeft op het moment als hardloopdoel de marathon van Rotterdam te lopen.

Uitgevoerde trainingen


Hoi mijn naam is Jelle en lopen is mijn grote passie. De 10 km was altijd mijn favoriete afstand tot ik aan de marathon verslingerd raakte. Ik loop 5-6 keer per week en ik mocht de ASICS GEL-Nimbus 25 testen. De dag nadat ik de schoen kreeg had ik een 25 km wedstrijd en dat leek mij wel een mooie testloop om mee te beginnen.

Algemeen


Ik loop op heel veel verschillende schoenen dus dat risico (meteen 25 km op een nieuwe schoen) durfde ik wel te nemen. Ik zou, omdat ik de dag erna nog een 25 km wedstrijd had staan niet te hard gaan lopen. En dat is natuurlijk wel waar de Nimbus goed voor geschikt zou moeten zijn. Een lekkere lange duurloop.

Pasvorm en comfort


Als ik de schoenen aantrek merk ik dat ik een stuk langer ben dan ik normaal al ben. Het is echt een schoen met meer stack height dan zijn voorganger. Ik voel dat er behoorlijk wat onder mijn voet zit. Is het teveel? Nee. Hij zit sowieso heerlijk comfortabel wat de pasvorm betreft. De upper van de schoen is van knit materiaal gemaakt en uit 1 stuk. Dit maakt dat de schoen lekker en soepel om mijn voet zit. De gewatteerde hielkap sluit ook lekker aan en is stevig maar zeer comfortabel. De upper wordt afgemaakt door een elastische tong waarmee je naar eigen voorkeur strakker of minder strak vetert.

Demping


Dan het lopen zelf. Ik loop heerlijk op deze schoen. Veel demping zoals verwacht. Maar niet TE zacht.

Stabiliteit & flexibiliteit


De schoen heeft een vrij brede zool en is daardoor ook heel stabiel. Ik vind dat de schoen ook met wat meer tempo (in de wedstrijd ben ik toch stiekem sneller gaan lopen) zeer lekker loopt.

Design


Bij de voorvoet loopt de neus van de schoen lekker omhoog en is wat stug in de zool waardoor een soort kantelpuntje ontstaat. Dat maakt het voor mij makkelijker om een hoge(re) pasfrequentie aan te houden. De slijtzool van AHAR+ rubber biedt meer dan voldoende grip. Dit alles tezamen geeft mij heel veel vertrouwen in de schoen. Deze schoen brengt mij zeker thuis en over de finish en wel met heel veel comfort. Het voelt heerlijk ook dat kussentje van new pure gel dat in de tussenzool onder de hak zit.

Overall oordeel


Enige opbouwend kritiekje mijnerzijds....de tong had wat dikker gemogen. Maar ik heb ook een iets hogere wreef. Ik heb na de wedstrijd ook herstelloopjes gelopen op de nieuwe Nimbus en ook dat was heerlijk. Word ik blij van deze schoen? Zonder twijfel! Fijne schoen! Voor tempoloopjes kies je in principe een andere schoen maar daar is ie ook niet voor gemaakt.

Shop ASICS GEL-Nimbus 25

Specs


Drop: 8mm
Gewicht dames: 255 gram
Gewicht heren: 290 gram