De ASICS GEL-Nimbus 26 is een neutrale hardloopschoen voor je dagelijkse hardloopronde, (lange) rustige duurlopen of hersteltrainingen. Deze schoen heeft maximale demping en zorgt voor soepele overgangen en optimaal comfort.

Tester:

Marjolein is een neutrale loper en traint 5x per week. Haar doel is om dit jaar fit te blijven.

ASICS GEL-Nimbus 26

De Nimbus metamorfose


“De Nimbus van ASICS maakte vorig jaar een spectaculaire metamorfose door, voor veel fans behoorlijk schrikken. Het was ‘you either love them or hate them’ en dat kwartje lijkt voornamelijk richting love them te zijn gevallen. In elk geval voor mij. De oudere versies vond ik te zwaar, te stug en tja, een beetje stampschoenen wel. Ik was benieuwd naar de schoen die werd omschreven als de meest comfortabele schoen ooit, het duurde niet lang voor ik ze ging testen. Het was even wennen. Toen ik ze aantrok voelden ze comfortabel, zeker, maar het bovenwerk was me iets te soepel. Te elastisch. En de middenzool hoog en dik. Met deze combi leek het alsof de schoenen nog even op de grond zouden blijven staan als je voeten al vertrokken zijn. Maar toen ik begon te rennen kwam het helemaal goed. Heerlijke schoenen voor rustige rondjes. Pantoffels aan en gaan". 

ASICS GEL-Nimbus 26

Stabiliteit en comfort


"De introductie van de Nimbus 25 was in hardloopschoenenland zo’n ommezwaai dat het me verraste dat het nu alweer tijd is voor de opvolger, de Nimbus 26. Het is meestal niet zo dat er dan na een jaar weer grote aanpassingen gedaan worden, maar de vraag is dan, wat wel?

Inderdaad, er is niks ‘spannends’ veranderd. En dat is wat mij betreft goed nieuws. De aanpassingen die wel gedaan zijn, zijn wat mij betreft verbeteringen: Het bovenwerk is van wat zachter, knitted materiaal met net een ander soort stretch wat me beter bevalt. De hak is rechter en ronder zodat er wat extra stabiliteit is ontstaan, prettig voor zo’n superzachte schoen. Hardlopen gaat even relaxed als op de Nimbus 25: Verwacht geen snelheid, maar dat is ook nergens voor nodig. Deze schoenen trek je aan op dagen dat het een tandje rustiger mag. De zachte bounce herinnert je je daar bij elke stap aan. Je hobbelt gewoon heel relaxed van de ene kilometer naar de volgende. De slijtzool is een klein beetje stugger, wat de grip ten goede komt en niet vervelend voelt tijdens nat weer. Omdat de toe box aan de ruime kant is en ik een smalle voet heb, is een dikker sokje voor mij het enige dat nog nodig is om me helemaal gelukkig te maken als ik ga hardlopen op de Nimbus 26. Ongetwijfeld zal het weer net zo’n publiekslieveling worden".