De Brooks Ghost Max is een spin-off van de bekende en zeer populaire Brooks Ghost 15. Denk aan meer demping, meer stabiliteit, meer ruimte in de voorvoet en een dubbel zo lage drop. Deze neutrale allround trainer pakt makkelijk je tempo op maar is bij uitstek de schoen die je aantrekt voor het lange rustige werk.

Tester:

Lotte is een neutrale loper en traint 3 - 4x per week. Haar doel is sneller te worden op de vijf en halve marathon.

Brooks Ghost Max

Uitgevoerde trainingen


Ik heb de Ghost Max gedragen tijdens een lange duurloop en een korte intervaltraining.

Algemeen


De schoen straalt stabiliteit en comfort uit.

Pasvorm en comfort


De pasvorm is vrij ruim aan de voorkant. Het sluit echter goed aan om de hiel, waardoor het extra beetje ruimte niet vervelend is.

Demping


De demping is gemaakt van Brooks DNA Loft V2, het bekende foam waar Brooks al enige tijd mee werkt. Dit doet de zool zacht aanvoelen. Het DNA-materiaal in combinatie met enige stijfheid zorgt voor een fijne, responsieve zool.

Stabiliteit & flexibiliteit


Door de stijfheid en de relatief brede pasvorm voelt de schoen zeker en stabiel aan de voet. Ook voor de wat minder stabiele loper is dit zeker een aanrader.

Design


De nieuwe Brooks Ghost Max oogt stabiel, zacht en stijlvol, net wat minder traditioneel en speels dan de huidige Brooks Ghost.

Overall oordeel


De Brooks Ghost Max is de perfecte schoen voor een fijne, lange duurloop. Een schoen die je een zeker gevoel geeft waarmee je net een stukje langer kunt doorlopen. Met de Ghost Max brengt Brooks een schoen op de markt die de competitie aangaat met de Hoka Clifton.

Specs


Drop: 6mm
Gewicht: 255 gram (dames) en 283 gram (heren)

Brooks Ghost Max