De Brooks Hyperion Elite 4 is een carbon hardloopschoen voor wedstrijden en tempotrainingen. Versnellen naar jouw maximale tempo is kinderspel met deze lichte snelle schoen. De Hyperion Elite 4 onderscheidt zich door stabiliteit, directheid en comfort.

Tester:
Demy is een voorvoet-midvoetlander, traint meer dan 4 keer per week en zijn doel is om een snelle 5km en 10km te lopen.

Algemeen


Ik heb al meerdere modellen uit de Hyperion lijn van Brooks gedragen. Dit was de eerste keer dat ik een carbonschoen van Brooks heb gebruikt. Ik was heel benieuwd naar de Brooks Hyperion Elite V4, omdat ik ook groot fan was van de Hyperion en Hyperion Max. De schoen is gemaakt om wedstrijden in te lopen. Ik keek dan ook erg uit naar mijn eerste wedstrijd op deze schoen.

Uitgevoerde trainingen


- Interval training op de baan (10x 1km)
- Korte duurloop
- 10km wedstrijd

Pasvorm & comfort


Toen ik de schoen aantrok voelde het meteen goed. De pasvorm was zeer prettig en hij sloot mooi aan om mijn voet. Qua maatvoering valt deze schoen normaal. Het bovenwerk lijkt een beetje op gaas. Dit zorgt ervoor dat de schoen lekker luchtig is, maar hij verliest geen stevigheid. De veters zijn plat en geribbeld, hierdoor zit de schoen stevig vast en hebben de veters veel grip.

Brooks Hyperion Elite 4

Demping


Het foam in de zool is lekker reactief. Het foam in combinatie met de carbonplaat die erin zit geeft veel energie terug. Ik heb ervaren dat ik de schoen wel even 10km moest inlopen voordat het echte 'bounce' gevoel tot zijn recht kwam. Na het inlopen van de schoen had ik echt het gevoel dat ik vloog. De uitsparing aan de onderkant van de zool en in de carbonplaat zorgen ervoor dat de schoen super licht is (230 gram, maat US 10 man). Wat deze schoen speciaal maakt is dat de maat van de carbonplaat wordt aangepast aan de maat van de schoen.

Stabiliteit & flexibiliteit


De schoen voelt stabiel aan. Tijdens het rennen ervaar ik een stevige stabiele landing. De grip van de schoen is ook goed. Tijdens de Vondelparkloop regende het hard en had ik geen last van grip verlies.

Design


Ik vind het design van de schoen echt super mooi. De kleurkeuze is extreem goed. De combinatie van het oranje met het grijs steekt erg mooi af. De schoen ziet er snel uit en geeft mij een gevoel dat ik een snelle schoen draag.

Brooks Hyperion Elite 4

Overall oordeel


Ik ben erg te spreken over deze schoen. Ik vind de schoen er erg gaaf uitzien en lekker lopen. Dit wordt zeker weten voor de komende wedstrijden mijn nieuwe raceschoen.

Specs


Drop: 8mm
Gewicht: 221 gram