De HOKA Bondi 8 is een neutrale schoen met een natuurlijke afwikkeling en erg comfortabel. Door de karakteristieke dikke tussenzool geeft de Bondi 8 je maximale cushioning, hoe lang je run ook is. Een must have!

Tester:

Noortje heeft de HOKA Bondi 8 getest. Zij traint 2 -3 keer per week, is een trailrunner en doet aan hardlopen omdat ze gezond en vitaal wilt blijven voor haar werk als arts.

HOKA Bondi 8

Uitgevoerde trainingen


- Trail Running in de heuvels te Maastricht
- Interval training op de weg
- Duurtraining op de weg

Algemeen


Persoonlijk ben ik sowieso een groot fan van de HOKA. Maar de Bondi 8 is absoluut mijn nieuwe nummer 1 schoen. Door het mega prettige effect van de schokdempende hielinzet ontstaat er een ongelooflijk zachte en uitgebalanceerde loopervaring naar mijn mening. Ik vind het zo enorm prettig deze schoen door jullie als deskundige geadviseerd te hebben gekregen. Ik had daarbij ook écht het gevoel dat jullie je enorm inzetten voor mij als klant, en echt individueel gekeken hebben welke schoen bij mij en mijn loopstyle past. Dit wilde ik nogmaals extra benadrukken, een meer dan geweldige klantenservice.

Pasvorm en comfort


De schoen is veel lichter en zachter dan mijn andere schoenen en sluiten derhalve veel beter aan op mijn voet terwijl ze toch een goede ondersteuning bieden! Ook het schuim aan de binnenzijde van de schoen voelt super comfortabel aan.

Demping


Het voelt zachter, lichter en veerkrachtig aan door het schuim met de verlengde hiel waardoor ik de demping als meer dan optimaal ervaar zowel op de weg als in de bossen!

Stabiliteit en Flexibiliteit


De stabiliteit is super goed doordat het schuim aan de binnenzijde van de schoen geheel aansluit om mijn voetgewelf, en derhalve toch stevigheid biedt tijdens de afwikkeling. Zowel in de bossen tijdens cross/trail trainingen ervaar ik voldoende stabiliteit als op de weg! Dit maakt eigenlijk geen verschil, waardoor ik zelfs nog gedurende de training mijn "soort training" kan aanpassen; ideaal!

Design


Dit spreekt voor zich; PRACHTIG design!!

Overall oordeel


Mijn nieuwe favoriet onder mijn hardloopschoenen collectie! Ik zou eigenlijk geen reden weten waarom je deze schoen niet zou willen toevoegen aan je collectie! Daarnaast meer dan tevreden over jullie klantenservice!!

Shop HOKA Bondi 8

Specs


Drop: 4mm
Gewicht dames: 267 gram
Gewicht heren: 307 gram