Responsief, lichtgewicht en energiek bij elke stap, maak je klaar om te racen met de HOKA Mach 5. De nieuwe Mach 5 heeft een gestript bovenstuk van kreel mesh en een platte lip, en biedt een soepeler draagcomfort dankzij de gestapelde middenzool van PROFLY, met een lichtgewicht, responsief schuim direct onder de voet en een met rubber bekleed EVA eronder.

Tester:

Lizzy heeft de HOKA Mach 5 getest. Zij traint meer dan 4 keer per week, is een voorvoet- midvoetlander en heeft als doel 10 km in sub 40 en de marathon in sub 3:15 te lopen.
HOKA Mach 5

Uitgevoerde trainingen


Postvak in: - Één ongelezen bericht STRAVA: - goed gedaan! Je hebt 1.008 kilometer op je hardloop schoenen afgelegd. Tijd voor nieuwe schoenen. Deze mail kreeg ik de laatste tijd een paar keer achter elkaar in mijn postvak. 1000 km, versleten, tijd voor nieuwe.

Whatsapp: - Nieuw bericht Jerrel - run2day marketing: - “Hé Lizzy, wil jij de nieuwe HOKA mach 5 testen en een review schrijven?” Natuurlijk! Ik ben de moeilijkste niet, kom maar door met die schoenen. Ik testte de schoenen meerdere keren. In een duurloop op de Veluwe, op de atletiek baan en bij een tempo training op de weg.

Algemeen


De schoenen zijn zo licht als een veertje en toch ziet het er wel uit als een stevige schoen. Een brede zool, een sterk bovenwerk en een opvallend, fris kleurtje. Ze zitten ook nog eens heel comfortabel. Tijd om te testen!.

Pasvorm en comfort


Nou ik kan je vertellen, ik liep er meteen fijn op weg! De schoen is licht, maar door die brede/vrij stevige zool heel stabiel. Mijn enkels zijn niet zo sterk, als ik op een zachtere (lichte) schoen loop dan heb ik de neiging er wat doorheen te zakken en dan lever ik automatisch wat tempo in. Bij deze schoen was dit totaal niet het geval. Mijn baan training en tempo blokken gingen daarom echt lekker!

Demping


Maar ook in mijn duurloop viel de schoen niet tegen. Gek genoeg merkte ik dat ik mijn duurloop harder liep dan normaal met dezelfde hartslag. Omdat de schoen zo licht is, maar wel dempend, ga ik automatisch wat lichter en makkelijker lopen. Wat mij wel opviel is dat deze schoen meer geluid maakt dan mijn andere schoenen. Omdat de zool wat stijver is en ik op het midden van mijn voet land, vond ik het geluid wat weg hebben van paarden hoeven. Maar ja, als ex-paarden meisje kan mijn fantasie het snel overnemen, ik denk dat dit bij elke loopstijl anders zal zijn.

Stabiliteit en Flexibiliteit


Stabiel: Check! Ook voor lopers met iets zwakkere enkels. Flexibel: HOKA schoenen staan bekend om de dikke, wat stijvere zool met veel demping. Deze schoen is net een stukje lichter en daarom sneller. Toegankelijk voor velen fanatieke lopers. Dat alles zonder carbon plaat, cool!

Design


Opvallend! Fris en strak. Ik krijg er een beetje een spice girl vibe van, haha!

Overall oordeel


Tevreden! Ik vind het tof dat dit een “snelle” schoen is maar ondertussen ook geschikt voor duurlopen. De stabiliteit met de lichtheid is een top combinatie.

Shop HOKA Mach 5

Specs


Drop: 5mm
Gewicht dames: 193 gram
Gewicht heren: 232 gram