Ontworpen met het oog op stabiliteit en ondersteuning, is de Saucony Guide 17 de perfecte partner voor hardlopers die op zoek zijn naar een soepele en betrouwbare hardloopervaring. Of je nu geniet van een ontspannen 5 km of jezelf uitdaagt met een uitdagende lange afstand, deze hardloopschoen biedt de ideale combinatie van comfort en prestaties. Met speciale aandacht voor pronerende lopers, levert de Saucony Guide 17 responsieve demping en begeleiding bij elke stap.

Tester:

Marcel is een voorvoet- midvoetlander en traint 2-3x per week. Zijn doel is om lekker lang te kunnen lopen.

Marcel

Uitgevoerde trainingen


60 minuten duurloop met enkele versnellingen.

Algemeen


Ik ben enthousiast over deze schoenen want ze zijn lichter en dynamischer dan de vorige die al bijzonder fijn liepen. De demping voelt enorm dempend maar ook verender. Ze willen je echt snel laten lopen. De hak is lager dan de vorige en wat mij betreft geschikt voor mid/voorvoetlopers. Een haklander zal wat demping kunnen missen.

Pasvorm en comfort


Ruime maar goed aansluitende pasvorm. Mijn smalle hiel had prima houvast ondanks de iets bredere pasvorm.

Demping


Zoals boven genoemd is de demping zeer comfortabel en geeft een zetje mee. Het voelde niet zompig ondanks de dikke zool.

Stabiliteit & flexibiliteit


De Guide is een stabiliteits schoen. Ik ben wat flexibel en sta volledig stabiel bij de landing. Het fijne is dat je de steun niet erg voelt. Het voelt heel natuurlijk.

Design


Ik ben fan van fel gekleurde loopschoenen dus dit past perfect bij mij. De details in de weving, het dubbel doorgestikte stuk bij de hiel en de lus op de hielkap zorgen voor een kwalitatief goed gemaakte uiterlijk.

Overall oordeel


Erg fijne opvolger van de vorige Saucony Guide waarbij je alleen de sterkere dynamiek (legere hak) bij je past. In mijn geval als mid/voorvoetlander is het een verbetering.

Specs


Drop: 6mm
Gewicht: 232 gram (dames) en 267 gram (heren)