De New Balance Fresh Foam X 860v13, een trouwe supporter met extra zachtheid. De vernieuwde New Balance Fresh Foam X 860 v13 is flink aangepakt en toch zullen zijn vaste gebruikers hem direct herkennen.

Tester:

Marjolein werkt bij Run2Day en heeft de New Balance Fresh Foam X 860v13 getest. 

New Balance Fresh Foam X 860v13

De eerste testrondjes op de nieuwste versie van de New Balance Fresh Foam 860, de v13 zitten erop. Ik liep op een combi van asfalt, grindpad en een stukje door het bos en waar deze eerdere trouwe werkpaarden al bekend om stonden, gaf ook deze op elke ondergrond geen kik: Prima, leken ze te zeggen. Gewoon lekker doorlopen.

Wat ik mooi vind aan de 860v13 is zijn diversiteit. Deze nieuwste is wat mij betreft multi inzetbaar door voldoende stabiliteit te bieden aan lopers met voeten die naar binnen vallen, maar let op: door een stevige rand aan de buitenzijde van de schoen is daar nu ook extra steun gecreëerd. Dit maakt hem voor elke loper, zelfs met verschillende behoeften per voet geschikt. Hij zorgt voor een mooie balans zonder al te dwingend te zijn. Je staat als het ware in een licht kuipje en als je geen of weinig correctie nodig hebt, dan ga je gewoon rechtdoor in je pas.

Ander pluspunt als we het hebben over diversiteit is de inzetbaarheid van de 860v13: de comfortabele demping en stabiele pasvorm is voor een breed publiek geschikt: van mensen met een staand beroep, wandelaars tot en met marathonlopers.

Al lopend viel me de herkenning met eerdere versies van deze schoen op. De solide schoen in zowel de pasvorm als het steunende maar zeker aangename bovenwerk geeft overduidelijk dat 860 gevoel. Die herkenning voelt vertrouwd en ik ervaarde dit als prettig. Maar deze versie is wel degelijk flink veranderd en gelukkig in zijn voordeel. Die vernieuwing zit hem in de zool. De nieuwe opbouw van materialen maakt hem onmiskenbaar zachter en responsiever. Iets minder hard en direct als zijn voorganger. Maar, door de eerder genoemde buitenrand levert hij niks in aan stabiliteit. En daar heb je hem uiteindelijk voor.

De NEW BALANCE FRESH FOAM X 860V13 is vanaf nu verkrijgbaar bij ons in de winkels dus ik nodig je van harte uit om hem te komen testen.

Shop New Balance Fresh Foam X 860v13

Specs


Drop: 10mm
Gewicht dames: 243 gram
Gewicht heren: 309 gram