New Balance Fresh Foam x 880v13 is er weer klaar voor om je mee te nemen op vele fijne duurloopjes, moeiteloos door te schakelen naar je tempo’s en draagt je stabiel en comfortabel.

Tester:

Nadine heeft de New Balance Fresh Foam x 880v13 getest. Zij traint meer dan 4 keer per week, is een voorvoet- midvoetlander en heeft als doel om de marathon van Parijs te lopen dit jaar.

New Balance Fresh Foam X 880v13

Uitgevoerde trainingen


Ik heb een intervaltraining gedaan van 6x400, 6x300, 6x200 en 6x100 meter. Daarnaast een rustig duurloopje van 20 kilometer.

Algemeen


Deze schoen voelt stevig en betrouwbaar aan. Er zit een goede slijtzool onder en dat voel je. Stabiel en veel "grip". De demping voelt, zeker als middenvoetlander, vrij stug aan.

Pasvorm en comfort


Pasvorm is prima. Ik heb een vrij smalle middenvoet, maar de schoen sluit goed aan. De toebox is ruim genoeg om je tenen te kunnen bewegen. Het materiaal van de hele upper voelt stevig.

Demping


De demping zit voornamelijk achterin bij de hiel. Naar de middenvoet en voorvoet toe wordt de foamlaag dunner. Voor mij als middenvoetlander voelt de demping daarom wat minder aan. Lopers die meer op de hiel landen zullen hier echter geen last van hebben.

Stabiliteit & flexibiliteit


De schoen voelt zeer stabiel en betrouwbaar. Met de flexibiliteit zit het ook wel goed; ik ondervond geen vertraging in bochten. Dankzij de goede slijtzool voelde ik, ook bij nat wegdek, veel grip.

Design


De schoen ziet er mooi uit. In vergelijking met de vorige versie lijkt de voorkant wat slanker en eleganter. De reflecterende stukjes maken het helemaal af.

Overall oordeel


Deze nieuwe New Balance 880 is naar mijn mening een zeer betrouwbare allround trainingsschoen. Vanwege de verdeling van de demping raad ik hem vooral aan voor lopers die op het achterste gedeelte van de voet landen.

Shop New Balance Fresh Foam X 880v13

Specs


Drop: 10mm
Gewicht dames: 240 gram
Gewicht heren: 300 gram