De New Balance Fresh Foam X 880v14 is een neutrale hardloopschoen. Een betrouwbare partner voor dagelijkse duurlopen en hersteltrainingen. Voor alle afstanden. Kenmerken van deze schoen zijn het lichte gewicht, de comfortabele demping en de stabiliteit. 

Marinka heeft deze schoenen getest en schrijft hieronder haar bevindingen.

Ik loop sinds een paar weken op de nieuwe 880 en ben er heel enthousiast over. Ik doe zelf aan atletiek en ben sinds kort na een lange knierevalidatie weer begonnen met hardlopen. Ik loop zowel op de weg als in het bos en op de atletiekbaan. De 880 is naar mijn mening een perfecte schoen voor zowel relaxte als wat snellere loopjes vanwege het lichte gewicht van de schoen. De schoen is een stuk lichter dan de vorige versie (880v13) en daardoor had ik het idee dat ik er gemakkelijk een stukje sneller op kon lopen en dat de afwikkeling soepel ging. Vooral tijdens mijn hardloopsessies waarbij ik op de weg (asfalt/verharde wegen) loop merk ik echt dat de zachte demping heel fijn is. Met een hardere ondergrond is goede demping namelijk extra belangrijk, zeker voor je gewrichten.

De schoen sluit goed aan en dit voelt direct prettig als je hem aantrekt. Mede doordat de schoen goed om de voet aansluit, voelt de schoen ook stabiel aan tijdens het hardlopen. Normaal gesproken heb ik maat 8,5 (US) van o.a. Brooks en Adidas. Van de New Balance 880v14 had ik dezelfde maat en ze zaten goed.

Kortom: een super comfortabele en lichte hardloopschoen met lekker zachte demping voor lopers van alle afstanden. Zeker voor de lopers die op verharde wegen lopen is het echt een aanrader!