De Fuelcell Rebel v4 van New Balance is gemaakt om licht en snel te zijn. Gebouwd met FuelCell foam voor maximale kracht en snelheid met een minimaal gewicht. De New Balance FuelCell Rebel v4 is de ideale schoen voor elke type run.

Tester:

Andrea is bedrijfsleider van Run2Day Amersfoort. Hij loopt hard en hij fietst. Hij testte de nieuwe New Balance FuelCell Rebel v4 tijdens lange duurlopen en tempo runs.

‘De Rebel v4 is niet zomaar een paar hardloopschoenen dat je even aantrekt. Ze zijn echt prachtig, je kan ze zo aan naar een feestje. Deze kleurstelling is een soort kunstwerk: Opvallend en gedurfd. En die hoekige vormen van de zool zien er fantastisch uit. Ze zullen niet over het hoofd gezien worden als je ermee over straat rent. Maar het uiterlijk is één ding, het gaat uiteindelijk om hoe hij voelt en hoe je erop loopt.

Het is een heerlijk lichte schoen, alsof de zwaartekracht er geen vat op heeft. 20% PEBA materiaal in de zool zorgt voor dat lichte gevoel (PEBA-foam zien we in de snelste wedstrijdschoenen) maar doordat het een blend is met 80% EVA materiaal is het foam geen instabiele spons. En je kunt er behoorlijk wat kilometers op lopen. Zowel op het gebied van afstand als duurzaamheid.

De schoen heeft een lichte rocker vorm en een lage drop, fijn voor een midvoetlanding. Dat geeft een goede flow aan je pasritme. Vorige versies waren wat steviger en agressiever maar ik geef de voorkeur aan deze, met een wat hogere stackheight, een breder platform en meer demping. De pasvorm is redelijk ruim, er is genoeg ruimte voor de tenen om te bewegen, en fijn dat dat ook nog kan als je voeten na een langere duurloop wat opgezet zijn. Mensen met een bredere voet zullen hier denk ik blij om zijn. Aan de achterkant, rond de hak, sluiten ze juist goed aan, dat geeft stabiliteit en steun.

Wat ik gaaf vind aan de Rebel v4 is dat hij veelzijdig is. Prima voor gewone duurloopjes maar wat tempowerk is helemaal geen probleem, integendeel. Ik zou de schoen vergelijken met een ASICS Novablast 4 of de HOKA Mach 6. Een snelle dagelijkse trainer.’

Specs


Drop: 6mm
Gewicht: 168 gram (dames) en 212 gram (heren)