De FuelCell Rebel v4 van New Balance is gemaakt om licht en snel te zijn. Gebouwd met FuelCell foam voor maximale kracht en snelheid met een minimaal gewicht. De FuelCell Rebel v4 is de ideale schoen voor elke type run.

Tester:

Elise werkt in onze winkel in Utrecht en heeft deze schoenen getest. Hieronder lees je haar bevindingen.

New Balance FuelCell Rebel v4

Algemeen


De New Balance FuelCell Rebel v4 is een schoen gemaakt voor snelheid en intervallen. Het is een directe en lichte schoen, in maat US8 weegt de schoen zelfs maar 168 gram. Bij de intervallen voelt de schoen dan ook heerlijk licht aan en voelt het erg gemakkelijk om lekker tempo te maken. Ondanks dat er geen nylon- of carbonplaat in zit voelt de schoen toch heerlijk reactief.

Uitgevoerde trainingen


- 1x snelle 5km
- 1 x 10x3 minuten met 1 minuut rust
- 1 x rustige 10 km

Pasvorm en comfort


Er zitten geen naden in het bovenwerk wat ervoor zorgt dat ik nergens irritatie voel. Het bovenwerk is erg licht maar voelt toch stevig. Het voetbed is bij de voetboog net wat hoger waardoor het ondanks het lichte materiaal toch stabiel voelt. De toe box is wat wijder aan de voorkant waardoor de tenen genoeg ruimte hebben. Je kan de veters op een fijne manier aantrekken waardoor de schoen overal op de voet mooi aansluit.

Demping


De schoen heeft iets meer stack height gekregen en een mix van EVA/PEBA foam. Dit maakt de schoen net iets zachter en meer bouncy dan zijn voorganger en maakt de schoen voor mij iets geschikter voor de langere afstand.

Stabiliteit


De schoen voelt stabiel aan, dit komt door het stevigere bovenwerk en de verhoogde voetboog. Ook is de schoen net wat breder geworden dan de voorganger wat ook bijdraagt aan de stabiliteit.

New Balance FuelCell Rebel v4

Design


Het design is hetzelfde als de FuelCell Elite V4. Ik vind het zelf een erg mooi design en hou zeker van de felgekleurde accenten en de geometrische vormen.

Overall oordeel


Op zoek naar een lichte en directe schoen zonder plaat? Dan is deze schoen zeker geschikt! Ik vind het een lichte schoen welke perfect is voor intervallen en tempo, maar ook een rustige duurloop. Het PEBA/EVA Foam voelt zacht genoeg voor de lange runs maar je houdt contact met de grond. Dit vind ik zelf altijd erg prettig. Voor mij is een klein minpuntje wel de hielkap. Deze is vrij hard en zit bij mijn achilles net niet fijn. Dit is bij mij wel opgelost met wat dikkere sokken die padding hebben bij de hiel.

Overall is het een mooie allround schoen waar je met gemak vele (snelle) kilometers op kan maken!

Specs


Drop: 6mm
Gewicht: 168 gram (dames) en 212 gram (heren)