De New Balance FuelCell SuperComp Elite v4 is een ultrasnelle carbon wedstrijdschoen. De 4e versie van dit model is bijna onherkenbaar ten opzichte van de 3e: van de slijtzool tot de veters. De FuelCell SuperComp Elite v4 is er en lijkt direct een serieuze kandidaat in de race om de superschoenen.

Tester:

Lars is een neutrale loper en traint meer dan 4x per week. Zijn doel is om fit te blijven.

Algemeen


Al een tijdje kijk ik uit naar de lancering van de New Balance Fuelcell Supercomp Elite v4, daar is hij dan eindelijk. Aan mij de eer om de schoen te testen. Hieronder mijn bevindingen.

Uitgevoerde trainingen


Op het moment van schrijven heb ik twee keer op de schoen gelopen en dat gaan er in zeer korte tijd zeker nog meer worden. De eerste training die ik op de schoenen heb gelopen is 10x600m in halve marathon wedstrijdtempo. Voor dit soort trainingen is dit echt de perfecte schoen. De schoen heeft veel grip en is redelijk agressief. De tweede training die ik op de schoenen heb gelopen is een rustige duurloop van 11 kilometer. Bij deze training heb ik gemerkt dat de schoen erg stabiel is. Als ik in een minder snel tempo ga lopen heb ik nog wel eens het idee dat ik 'lui' ga lopen, dat is bij deze schoen absoluut niet het geval. De schoen is erg reactief.

Pasvorm en comfort


Door het naadloze mono mesh materiaal voelt de schoen echt als een sok om je voet, hij sluit perfect aan. De extra padding bij de hiel biedt wat extra comfort (handig, want ik heb nogal eens blaren op m'n hielen).

Demping


Werkelijk waar fantastisch. De schoen is zo zacht en daarnaast toch ook agressief. Op de rechte stukken komt het dempend vermogen van de schoen fantastisch tot z'n recht.

Stabiliteit & flexibiliteit


Zoals je op de foto's al kunt zien, zie je dat de zool wat onder de schoen 'wegloopt'. Dit zorgt voor erg veel stabiliteit in de schoen. Zelfs als je licht overproneert biedt deze schoen zoveel stabiliteit dat je zelfs dan deze schoen gewoon kan dragen.

Design


Het openen van de doos is natuurlijk al een klein feestje. Ook deze schoen van New Balance ziet er weer fantastisch uit. Zelf vind ik het altijd mooi om de carbonplaat in de schoen te zien zitten, dat is bij deze schoen ook het geval. Fantastisch (:

Overall oordeel


Deze schoen heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. De verwachtingen waren al hoog maar de schoen is werkelijk waar fantastisch. Vooral het agressieve in combinatie met de demping die de schoen heeft loopt echt heerlijk. Op deze schoenen gaat menigeen zijn PR verpulveren.

Specs


Drop: 4mm
Gewicht: 188 gram (dames) en 237 gram (heren)