Geen schoen die zo’n lange historie kent als de Air Zoom Pegasus. De 1e versie werd gelanceerd in 1982 en inmiddels is het alweer versie 39 van deze iconische schoen. Ben je een everyday runner, een trouwe Pegasus loper of beiden dan is de Pegasus 39 een aanrader.

Tester:

Erik heeft de Nike Air Zoom Pegasus 39 getest. Hij is een voorvoet- midvoetlander en traint 3-4 per week met op dit moment als doel de Amsterdam Marathon lopen.

Nike Air Zoom Pegasus 39

Uitgevoerde trainingen


3x 7km rustig duurlooptempo
2x 8km progressief

Pasvorm en comfort


Wat direct opvalt bij het aantrekken van de schoen is de pasvorm. Waar je bij de Pegasus 37 nog wel eens het idee had dat je uit de schoen stapte, werd dit bij de Peg 38 verbeterd. Bij deze nieuwe Pegasus 39 is dit geperfectioneerd. Ook bij de tong is er na een dunne versie en een dikke versie nu gekozen voor een goede tussenvorm. Het mesh bovenwerk is licht en luchtig. De schoen voelt lichter of in elk geval minder aanwezig.

Demping


De zool van de Pegasus 39 is vernieuwd, zowel in vorm als in profiel maar blijft vertrouwd aanvoelen. Bij een rustige duurloop heb je niet direct het idee dat de zool heel responsive is maar het gekke is dat de schoen precies het gene geeft wat je nodig hebt. Je krijgt een fijne feedback en laat je mooi afwikkelen. De schoen is zoals eerder gezegd minder aanwezig maar in een positieve manier.

Nike Air Zoom Pegasus 39

Stabiliteit en Flexibiliteit


De Pegasus 39 is een neutrale schoen met een fijne pasvorm. Daardoor voelt de schoen stabiel aan zonder dat je in een houding geduwd wordt.

Design


Deze uitvoering van de Pegasus 39 is de premium variant wat betekend dat deze versie een retro look heeft met een knipoog naar de beginjaren van Nike. Prachtige kleuren wat mij betreft met vintage logo’s op de hiel en hak. De mooie oranje Nike swoosh maken het feestje compleet.

Overall oordeel


Sinds de Peg 36, 37 en 38 is de Pegasus alweer een aantal jaren mijn favoriete hardloopschoen. Waar ik bij de Pegasus 38 blij was dat de tekortkomingen op de Pegasus 37 waren verholpen heb ik bij de Pegasus 39 het gevoel dat de schoen perfectie heeft bereikt. Tijdens de duurloopjes heb ik meerdere malen het gevoel gehad dat de schoenen helemaal niet meer aanwezig waren en dat is een heel fijn gevoel.

Shop Nike Air Zoom Pegasus 39       

Specs


Drop: 10mm
Gewicht: 255 gram