De Saucony Endorphin Speed 3 is gemaakt voor de serieuze loper die zoekt naar snelheid. Maar de schoen is ook een aanwinst voor de recreatieve loper die zijn PR scherper wil stellen en voor de loper die regelmatig up-tempo trainingen doet.

Tester:

Emma heeft de Saucony Endorphin Speed 3 getest. Zij is een neutrale loper en traint meer dan 4x per week, met op die moment als doel de halve marathon onder 1u30 te lopen.

Saucony Endorphin Speed 3

Uitgevoerde trainingen


1. Langere interval training op de baan (5 x 800m met laatste 200m hard)
2. 9km herstelloopje (met laatste 2km meer tempo)
3. 25km duurloop
4. Korte interval training op de baan (4 x 300, 4 x 200, 4 x 150)

Algemeen


Heerlijke schoen! Op de weg zorgt het PWRRUNPB-foam van Saucony echt voor heel veel comfort. Het zachte foam in combinatie met de nylonplaat in de schoen zorgt voor zowel comfortabele demping als een responsieve zool. De lange duurlopen gaan echt erg makkelijk, de kilometers vliegen voorbij. Ook voor het snellere werk (halve marathon/ 10km tempo's op de weg) is de schoen echt snel en licht. Op de atletiekbaan is het wel een erg zachte schoen, dus zal het daar alleen maar gebruiken voor de echt langere tempo's.

Pasvorm en comfort


De pasvorm valt iets breder uit. Verder zit het bovenwerk erg goed om de voet en door de fijne veters worden je voeten niet afgekneld.

Demping


Saucony gebruikt het PWRRUNPB-foam en is daardoor echt fijn dempend. Door dit speciale foam heb je wel het dempende gevoel, maar krijg je ook veel energie terug van de schoen (een springveer idee, je duwt hem hard in, maar hij springt ook extra snel weer terug!). In tegenstelling tot andere schoenen die veel demping hebben, is de Saucony Endorphin Speed 3 heel erg licht. Het is daarom echt een erg fijne schoen om lang mee te lopen, ideaal voor (halve) marathonvoorbereidingen!

Saucony Endorphin Speed 3

Stabiliteit en Flexibiliteit


De schoen is door de nylonplaat die erin zit best stijf. Verder gebruikt Saucony de bekende SPEEDROLL-technologie (de welbekende halve maan vorm in de zool). De combinatie van de plaat en de stijve zool zorgt ervoor dat je als het ware een extra zetje krijgt in de looprichting (erg responsief dus).

Design


De zwarte schoen met het gouden randje zorgt ervoor dat het er mooi uitziet. Naast de zwarte variant, is er ook de roze variant, die net wat opvallender is. Beide erg mooi!

Overall oordeel


Ideale schoen voor de (halve) marathonvoorbereiding. Het is een erg lichte schoen, met wel veel demping, wat een ideale combinatie is!

Shop Saucony Endorphin Speed 3       

Specs


Drop: 8 mm
Gewicht dames: 204 gram
Gewicht heren: 229 gram