Ontworpen met het oog op stabiliteit en ondersteuning, is de Saucony Guide 17 de perfecte partner voor hardlopers die op zoek zijn naar een soepele en betrouwbare hardloopervaring. Of je nu geniet van een ontspannen 5 km of jezelf uitdaagt met een uitdagende lange afstand, deze hardloopschoen biedt de ideale combinatie van comfort en prestaties. Met speciale aandacht voor pronerende lopers, levert de Saucony Guide 17 responsieve demping en begeleiding bij elke stap.

Tester:

Merel is een neutrale loopster en traint 3-4x per week. Haar doel is om sneller te worden, maar ook om genoeg kilometers te maken om de 30 in Schoorl lekker te kunnen lopen.

Uitgevoerde trainingen


Een baantraining, een tempoloopje, en een rustige loop.

Algemeen


Ik vind de Saucony Guide 17 nog steeds vertrouwd aanvoelen als je bekend bent met voorgangers van de Guide. Echter is de heeldrop naar 6mm verlaagd. Dit nodigt mij meer uit om midvoet te gaan landen in plaats van mijn (meestal) gebruikelijke haklanding. De schoen voelt heel stabiel vanuit de hak ondanks dat de demping iets zachter is geworden. Het loopt lekker comfortabel en responsief. Ik zelf vond de schoen het fijnst lopen wanneer ik iets meer tempo maakte en wat korter grondcontact had.

Pasvorm en comfort


De pasvorm van de Guide 17 lijkt ook wel op die van zijn voorgangers. Ik zou zeggen vrij gemiddeld. De elastische veters van Saucony vind ik fantastisch. Deze gaan nooit los bij mij en voorkomen druk op de wreef.

Demping


De demping voelt zacht, zonder dat het voelt als fietsen op een zachte band. Lekker responsief dus. Op de hak ervaar ik de demping als iets harder, dit is om te stabiliseren wanneer je overproneert.

Stabiliteit & flexibiliteit


De Guide blijft een hele stabiele schoen. Door de iets breder uitlopende zool heb ik ook wat meer voet op de grond, wat bijdraagt aan een stabiele loop.

Design


Op de eerste foto’s was ik nog niet zo overtuigd van het design van deze schoenen, maar daar moet ik op terugkomen! Ik vind het een hele mooie schoen om te zien.

Overall oordeel


Mocht je overproneren of om andere redenen extra stabiliteit zoeken in je hardloopschoenen dan kan ik de Guide van harte aanraden. Een comfortabele schoen die breed in te zetten is, ondergrond of tempo’s maken weinig uit. Ook is deze schoen heel geschikt denk ik als je als haklander je techniek wat wilt aanpassen en meer op de midvoet wilt gaan lopen.

Specs


Drop: 6mm
Gewicht: 232 gram (dames) en 267 gram (heren)