Natuurlijke snelheid ontmoet responsieve demping in de Saucony Kinvara Pro. Als een essentieel onderdeel van Saucony's bekroonde Kinvara-lijn, is de Kinvara Pro ontworpen voor serieuze hardlopers die op zoek zijn naar topprestaties. Met zijn lichtgewicht constructie en innovatieve PWRRUN PB-dempingstechnologie biedt deze schoen een perfecte balans tussen snelheid en comfort. Of je nu traint voor een marathon of gewoon geniet van een snelle rondje in het park, de Saucony Kinvara Pro is de ideale metgezel voor elke hardloper die streeft naar een vlotte en efficiënte rit.

Tester:

Elise is een neutrale loper en traint 3 tot 4x per week. Haar doel is om de 10km in 45 minuten te lopen.

Elise

Uitgevoerde trainingen


- Een rustige 10km
- Een interval training van 7x3 minuten en 1 minuut dribbelen
- Een snelle 5km

Algemeen


De Saucony Kinvara Pro is geschikt voor zowel tempo- als duurloop trainingen. Ik was erg benieuwd naar de combinatie van 42mm stack height, twee soorten foam en een carbon plaat. Deze combinatie heb ik niet eerder gezien. Ik weet nog niet helemaal goed wat ik van deze combinatie vindt. Het dempt erg fijn maar de energieteruggave die je normaal voelt met een carbon plaat mis ik een beetje. Dit maakt de schoenen voor de tempo lopen zeker geschikt maar voor snelle wedstrijden vind ik ze net te weinig energie terug geven.

Pasvorm en comfort


Pasvorm is nauwsluitend dus voor mensen met smallere voeten is deze schoen erg geschikt. Ik heb lichte platvoeten maar bij deze schoen voel ik lichte ondersteuning bij mijn voetboog van het voetbed.

Demping


De schoen heeft maximale demping, de stack height bij de hak is dan ook 42mm. De landing tijdens het hardlopen is erg zacht, ook bij het wat harder aanzetten.

Stabiliteit & flexibiliteit


Bij een snel tempo voelt de schoen voor mij stabiel maar wanneer ik wat langzamer loop voelt het voor mij wat wiebelig. Dit zou ook kunnen zijn doordat ik wat moet wennen aan de hoogte van de zool en de zachtheid hiervan.

Saucony Kinvara Pro

Design


De schoenen hebben een mooie donkerblauwe kleur met paarse accenten. Het paarse accent op de zool is een leuke touch welke ook de hoogte van de zool wat minder hoog doen lijken. Verder lopen er rubberen lijntjes over de schoen wat niet alleen een leuk patroon geeft maar ook voor versteviging zorgt van het mesh.

Overall oordeel


Een lichtgewicht schoen met carbon plaat voor al je trainingen. Een rustige duurloop of juist een tempo loop. Alhoewel ik moet zeggen dat ze voor mijn smaak net iets te zacht zijn voor mijn rustige duurlopen. Voor een interval training of een andere training waarbij ik iets meer contact maak met de grond zijn ze voor mij perfect en zorgt de demping juist voor een licht gevoel. Ik zou het omschrijven als het gevoel van de Triumph met een vleugje Endorphin Elite.

Specs


Drop: 8mm
Gewicht: 240 gram (dames) en 269 gram (heren)