De Saucony Triumph is een neutrale hardloopschoen in het maximale demping segment. De Triumph 20 die met deze versie net wat lichter en veerkrachtiger aanvoelt en een wat hogere heel drop heeft dan de vorige. Het beste zet je hem in tijdens je herstel rondjes en die heerlijke lange, langzame duurlopen.

Tester:

Nannette heeft de Saucony Triumph 20 getest. Zij is 3 jaar werkzaam bij ons en meer de recreatieve loper van de Run2day familie.

Saucony Triumph 20

Review van Nannette


De schoen heeft een comfortabele insteek. Mede door de maximale demping van de zool blijf je goed contact houden met welke ondergrond dan ook. Bij langere en kortere loopjes blijft het aangenaam voelen, dit verrast mij in positieve zin, met name de veerkracht en levendigheid. Ook bij interval of tempotraining blijft de schoen goed presteren omdat het in de basis een schoen is voor de langere afstanden.

De schoen heeft een stevige bovenkant met niet al te veel franje en geeft genoeg ruimte bij de tenen. Daarnaast is de schoen voorzien van stevige veters die goed vast blijven zitten tijdens het lopen.

Als ik dan toch iets moet noemen wat opvalt is de iets te gladde zool. Deze had naar mijn smaak, vooral bij nat weer, meer grip mogen geven.

Kortom een schoen waar je veel mee kan, een echte allrounder. Ik ben zeer tevreden!!

Specs


Drop: 10 mm
Gewicht: 249 gram
Model: Neutraal
Schokdemping: Maximum cushioning

Shop Saucony Triumph 20