De Stevensloop was afgelopen jaar een groot succes. Deze loop is een echte stadsloop met start en finish in hartje Nijmegen. De finish ligt zelfs letterlijk aan de voet van de Stevenskerk, hét markante herkenningspunt van Nijmegen. Dit jaar is Run2Day wederom proud sponsor van de Stevensloop.

Wij willen jou nog meer motiveren om te gaan hardlopen. Loop je nog geen wedstrijden, maar lijkt je dit een mooie uitdaging voor 2016? Dan hebben wij een gratis startnummer voor jou! Bij aanschaf van een paar nieuwe hardloopschoenen of bij een minimale aanschaf van 120 euro krijg je een startnummer voor de Stevensloop helemaal gratis. De code op de het startnummer dat je in de winkel bij je aankoop meekrijgt of dat met je online bestelling wordt meegestuurd kun je online activeren voor één van de drie afstanden (5km, 10km, 21km) bij de Stevensloop.

Inschrijven én goed voorbereid aan de start verschijnen
De 2e Stevensloop wordt gehouden op zondag 13 maart 2016. De inschrijving is gestart. Iedereen die goed voorbereid aan de start wil staan van de Stevensloop, kan zich voorbereiden door middel van clinics, georganiseerd door Run2Day Nijmegen/Arnhem/Apeldoorn. Tijdens tien clnics ga je niet alleen lopen, maar krijg je ook informatie over uiteenlopende onderwerpen. Lees hier meer over de clinics.

New Balance Challange
Onderdeel van de Stevensloop is de New Balance Challenge, een klimklassement dat wordt opgemaakt aan de hand van de tijd die de lopers nodig hebben voor de beklimming over 400 meter op de Voerweg. Naast de uitslag van de volledige afstand van de Stevensloop, wordt er een apart bergklassement opgemaakt voor de New Balance Challenge

Duurzaamheid: makkelijk en betaalbaar te bereiken met de trein
Met veel succes heeft de Stichting Zevenheuvelenloop het NS combi-kaartje geïntroduceerd: een voordelig treinkaartje (€ 14,50) van en naar alle stations in Nederland. We willen graag dat zoveel mogelijk lopers en loopsters die niet uit de regio Nijmegen, met de trein naar Nijmegen komen. Beter voor het milieu en beter voor de verkeerssituatie in de stad Nijmegen. Een treinkaartje bestel je bij je inschrijving. Ook voor meereizende supporters, familie, vrienden en vriendinnen kun je bij je inschrijving een NS kaartje bestellen. Voor niet-deelnemers zijn de kaartjes 1 euro duurder. 

Zoals bij alle evenementen heeft Stichting Zevenheuvelenloop ook bij de organisatie van de Stevensloop oog voor duurzaamheid. Zo worden deelnemers gestimuleerd om met de trein naar Nijmegen te komen, worden de evenementenshirts gemaakt van gerecyclede grondstoffen en is de catering grotendeels biologisch. Op allerlei manieren probeert de Stichting Zevenheuvelenloop de organisatie ieder jaar een stukje verder te verduurzamen en worden alle aspecten weer eens tegen het licht gehouden. Lees hier meer over duurzaamheid.