Hardloopkleding in de winter

Wind? Regen? Vrieskou? Geen excuus om een training over te slaan. Zolang je de kunst van laagjes aantrekken verstaat kan het weer je niet stoppen. Als er één merk is die deze kunst verstaat dan is het Odlo wel. Odlo is voornamelijk bekend vanwege het super functionele ondergoed dat veel sporters het hele jaar door dragen. Wat veel hardlopers nog niet weten is dat Odlo al jaren een kwalitatief hoogwaardige hardloopcollectie heeft. De nieuwe wintercollectie is binnen en ook dit jaar verrast Odlo met innovatieve producten. Laag voor laag worden de producten uitgelicht.

Basislaag


Als basislaag kan je het beste kiezen voor licht en veelzijdig sportondergoed. Een katoenen t-shirt of boxershort blijft nat en dat is zeker tijdens de wintermaanden erg ongemakkelijk. Het Blackcomb shirt van Odlo houd je warm en droog. In het shirt zijn functionele zones geïntegreerd die er direct op je huid voor zorgen dat vocht wordt afgevoerd en warmte geïsoleerd blijft. De ergonomische pasvorm en het sportieve, nauw aansluitende design zorgen voor comfort en functionaliteit. Bijkomend voordeel is dat je het ook nog eens het hele jaar door kan dragen..

Multifunctionele laag


Er zijn steeds meer longsleeves die de functie van de eerste én tweede laag vervullen. Deze multifunctionele longsleeves zijn een combinatie van technisch ondergoed en isolerende tussenlaag. Het technische materiaal waar deze shirts van gemaakt zijn voeren vocht snel af, waardoor je lichaam droog en warm blijft. Een eyecatcher uit de Odlo collectie is het Odlo Run Easy Mid layer half zip shirtMet of zonder jas


Een hardloop jack beschermt je tegen wind en regen. Wanneer jij voor een jack kiest is heel persoonlijk. Wij adviseren het Zeroweight hardloopjack van Odlo bij een stevige wind, als het regent en/of als het kouder is dan 10 graden. Odlo is gespecialiseerd in functionele sportkleding en heeft jacks voor alle weersomstandigheden. Het nieuwe Odlo Zeroweight Logic jack is gemaakt zodat jij alle weersomstandigheden de baas kunt zijn. Winddicht en gemaakt van een softshell buitenlaag, waardoor je lichaam goed op temperatuur blijft.

Tips


Bij welke temperatuur trek je wat aan? Dat is heel persoonlijk. Om je toch een handvat te geven houden we onderstaande items die je bij die temperatuur draagt.

0 tot 10°C
Longsleeve hardloopshirt en een lange hardlooptight

-10 tot 0°C
Technisch ondergoed of ook wel eerste laag genoemd, longsleeve hardloopshirt, lange tight, handschoenen, muts of hoofdband.
 
> - 10°C gevoelstemperatuur door bijvoorbeeld een harde wind
Technisch ondergoed, longsleeve hardloopshirt, hardloopjack, wintertight, handschoenen, muts of hoofdband.

Voor de hele Odlo collectie en persoonlijk advies ga je naar jouw Run2Day winkel.

Neem een kijkje op onze speciale Odlo pagina.

 shop