Zodra het hardloopvirus je te pakken heeft en je merkt dat je vooruitgang begint te boeken ontstaat bij veel ‘nieuwe’ lopers een soort koorts om hun nieuwe hobby ten volle uit te leven. Je komt er al snel achter dat hardlopen naast dat idyllische vrije gevoel dat je ‘dat kan doen wanneer je maar wil, hardloopschoenen aan en gaan’ uit kan groeien tot een levensstijl. Een waarbij je elke overgebleven euro van je maandsalaris kan spenderen aan de nieuwste hardloopschoenen, de coolste outfitjes en toffe hardloop evenementen over de hele wereld.  

Een van de eerste dingen waarvan je eerst geen idee dat je het nodig had, maar later absoluut onmisbaar blijkt (zoals je eerste mobiele telefoon) is een hardloophorloge. Maar waar let je dan op? Wat heb je nodig? Welk model is voor jou de allerbeste keuze? 

De tijd van stopwatches is voorbij en je kan het met de aanschaf van een hardloophorloge zo gek maken als je maar wil. En het kan gek. Van het bijhouden van je menstruatiecyclus, je potje padel, paardrijden (de vraag is dan wel wie het horloge om zou moeten doen) tot het inladen van de kaarten van de golfbaan, er is ondertussen haast niks meer te bedenken wat je NIET zou kunnen tracken met een horloge. En dat is gaaf en kan zelfs ontzettend belangrijk zijn voor je gezondheid. Een goed sporthorloge heeft eerder door dat jij ziek bent of te veel van jezelf vraagt dan... jij zelf. 

Dus om een keuze te maken is het zaak dat je goed in kaart gaat brengen wat je wil weten. En om daar een beeld van te krijgen is het handig om te weten wat er dan zoal te weten is. De basis is volgens ons een hardloophorloge met een GPS tracker en hartslagsensor, die bij kan houden wat de afstand, tijd en snelheid van je run en de daarbij behorende hartslag. Deze informatie kun je op het eenvoudigste model al vinden.  

Een kleine greep uit de functies die er zoal zijn: 

Naar eigen wens inrichten van elke denkbare training 

Muziek afspelen (dan kan je je telefoon thuislaten) 

Body Battery/ HRV status om je stress en vermoeidheid in de gaten te houden 

VO2max / trainingsstatus om je conditie in kaart te brengen 

Kaarten, zodat je een route kunt inladen en deze lopen 

Triatlon tracking om alle drie de activiteiten samen te vastleggen 

Betalen met je smartwatch 

TIPS:  

Vergelijk het nieuwste model van een eenvoudiger horloge met het voorgaande model van een luxere. Misschien krijg je dan meer functies voor dezelfde prijs.  

Breng een bezoek aan een van onze winkels en laat je door van onze productspecialisten adviseren.