Hardlopen in een storm. Sommige hardlopers houden ervan, sommige niet. Vooral de wind maakt het vaak ongunstig om naar buiten te stappen voor je hardlooprondje. Met onze tips hieronder trotseer je stormachtige elementen en haal je het meeste uit je trainingen.

Accepteer de wind


Accepteer het feit dat de wind het hardlopen moeilijk maakt. Vertraag je tempo, blijf rustig en geniet van de momenten dat je de wind in de rug hebt.

Vooruit plannen


Plan een hardlooproute en eindig met de wind in de rug. Dit kan je helpen om je run met een sterk gevoel af te ronden in plaats van te vechten in de laatste meters.

Techniek aanpassen


Als je tegen een sterke tegenwind loopt, leun dan een beetje tegen de wind in. Dit kan helpen om een deel van de weerstand af te buigen. Blijf je schouders ontspannen om nek en bovenrugpijn te voorkomen.

Draai de wind in iets positiefs


Zie de wind als een extra element in je training. Net als bij het hardlopen op een heuvel kan de wind als een extra weerstand gezien worden. Tegen de wind in rennen zorgt ervoor dat je harder werkt en meer energie verbruikt om vooruit te komen!

Geestelijk voordeel


De volgende keer dat je op een winderige dag racet, ben je ook beter voorbereid en heb je een mentaal voordeel om met de omstandigheden om te gaan.

Geniet van de wind


Gebruik de wind en verbeter je snelheid! Met de wind in de rug kun je sneller hardlopen en makkelijker die Strava KOM pakken.

Ren met een groep


Deel het tempo met een groep en pak om de beurt de kop, net als bij wielrenners!

Nauwpassende kleding


Kleding die veel wind vangt en wappert kan vervelend zijn en je tempo beinvloeden. Draag nauwsluitende hardloopkleding die niet in de wind waait.

Soms twee keer nadenken


Bij extreme wind is het soms verstandig om toch voor een alternatieve training te gaan. Overweeg bijvoorbeeld om op een loopband te lopen of wat kracht/core oefeningen te doen.