Deze hartige powerballetjes zijn ideaal als snack tijdens een trailrun. Je maakt ze makkelijk en alles wat over is kun je in de vriezer bewaren voor je volgende run. Handig, voedzaam door onder andere de zoete aardappel én lekker: de combinatie van noten met feta en spinazie maken je pauze tijdens een lange of meerdaagse trail tot een “culinair hoogtepuntje”. In folie gaan deze ballen zo mee in je rugzak.

Voor 12 balletjes:

200 gr zoete aardappel
100 gr cashewnoten
80 gr feta
40 gr spinazie
20 gram basilicum
1 teen knoflook naar smaak zout & peper

Schil de zoete aardappel en breng deze in een pan met water aan de kook totdat ze gaar zijn. Maal de cashewnoten fijn met een vijzel. Snijd de basilicum en spinazie in kleine stukjes en doe vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Kneed alles door elkaar en rol er met de handen balletjes van. Zet ze vervolgens 15 min in de koelkast om op te stijven. Bak ze daarna in een klein laagje kokosolie goudbruin in ongeveer 5 minuten. Besprenkel er nog wat fijngemalen cashewnoten overheen ter decoratie. Eet ze thuis, neem ze mee of vries ze in.