Compressiekousen: je ziet ze tegenwoordig overal, in allerlei kleurformaties. Het gebruik van compressiekousen zou op verschillende vlakken positief bijdragen aan jouw hardloopprestaties: je herstelt sneller, je hebt minder last van stijve kuiten en achillespees-en scheenbeenblessure zijn verleden tijd. Kloppen deze statements echt? Hoe ervaren hardlopers de effecten van Herzog PRO Sport Compressiekousen? Een grootschalig onderzoek onder ruim 800 Herzog-gebruikers bevestigt wat Herzog Medical al ruim 20 jaar uitdraagt. Maar liefst 84% van alle Herzog gebruikers geeft aan minder blessures te ervaren.

Herzog Medical is de pionier en marktleider op het gebied van compressie binnen de sport en haar producten worden al jaren door topatleten, sportbonden en fysiotherapeuten gebruikt en aangeraden. Naar aanleiding van dit gebruikersonderzoek heeft het Universitair Medisch Centrum Utrecht, cluster sportgeneeskunde, een wetenschappelijke studie naar de achtergronden van de werking van de Herzog PRO Sport Compressiekousen opgezet. Binnen afzienbare tijd zullen ook deze onderzoeksresultaten gepubliceerd worden. Hieronder vind je enkele opvallende resultaten uit het Herzog gebruikersonderzoek:

Wat maakt Herzog kousen uniek?

Herzog Medical is de koploper op het terrein van compressie binnen de sport. Al sinds 2000 is Herzog met dit thema begaan. Wat onderscheidt Herzog nou van die tal van andere compressie-aanbieders? Voor de optimale compressiewerking is het van groot belang dat compressiekousen een perfecte pasvorm hebben die is afgestemd op jouw beenmaten. Een ranke marathonloper heeft immers totaal andere beencontouren dan een gespierde sprinter. Herzog Medical weet als geen ander dat iedere sporter uniek is en heeft daarom een bijzonder maatsysteem waarbij jouw benen op 6 punten worden opgemeten. Met een assortiment dat bestaat uit maar liefst 54 confectiematen ben jij altijd verzekerd van de perfect fit. Wil jij álles uit je prestaties halen? Kom dan snel langs in één van onze Run2Day winkels en laat je deskundig opmeten!

Herzog PRO Compressiekousen: bewezen effectief

Uit recent Australisch onderzoek is gebleken dat het verminderen van spiervermoeidheid sterk afhankelijk is van de snelle afvoer van vocht en afvalstoffen uit het spierweefsel. Deze studie, uitgevoerd door Dr. Stuart Armstrong et all. (2015)1, toont aan dat het gebruik van compressiekousen met een relatieve hoge compressie van ruim 30mm Hg (kwikdruk) aan de onderzijde van de kuit en een afnemend drukprofiel richting de knie, dit herstel aanzienlijk kan versnellen. Herzog voldoet als enige aanbieder van compressiekousen in de sport aan dit drukniveau en drukprofiel. Herzog Medical heeft zelf een grootschalig gebruikersonderzoek uitgevoerd naar de werking van de Herzog sportcompressiekousen. Uit dit onderzoek, waar ruim 800 respondenten aan deelnamen, kwamen resultaten waar wij bijzonder trots op zijn:

De Herzog gebruiker:
84% Geeft aan minder blessures te ervaren
78% Herstelt sneller na training en/of wedstrijd
34% Is aangeschaft op advies van fysiotherapeut of sportarts
86% Verklaart dat de kousen en tubes volledig aan de verwachtingen voldoen
71% Van de respondenten gebruikt de compressiekousen om blessures te voorkomen 97% Zal de Herzog producten aanbevelen

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht, cluster sportgeneeskunde, heeft naar aanleiding van dit onderzoek zelf een wetenschappelijke studie opgezet. Deze studie is inmiddels afgerond en wordt momenteel voor publicatie aangeboden. Binnen afzienbare tijd zullen deze onderzoeksresultaten worden gepubliceerd.

Als internationale speler op het gebied van compressie is Herzog Medical voortdurend in gesprek met (top)sporters en medici. Begeleid jij (fanatieke) sporters in jouw praktijk? Herzog PRO compressiekousen zijn perfect inzetbaar bij de behandeling van shin splint klachten, kuitproblemen en achillespeesblessures. Heb je specifieke vragen over de toepassing van onze producten? Neem gerust contact met ons op.

shop herzog