Als je één van de 25 winkels van Run2Day binnenloopt en de wand met al die hardloopschoenen bekijkt, hoef je aan één ding niet te twijfelen: alle getoonde hardloopschoenen zijn goed. Zonder uitzondering. Er is één maar: niet elke goede hardloopschoen is per definitie geschikt voor jou. Zo zijn stabiliteit, demping en pasvorm - stuk voor stuk belangrijke eigenschappen - bij geen enkele schoen gelijk. Om over kleuren en prijs, van secundair belang weliswaar, nog maar niet te spreken. Kortom het bepalen van de juiste hardloopschoen kan best een lastige kwestie zijn?! Maar met de schoenadvies experts bij Run2Day wordt er samen met jou gekeken naar de match tussen loopstijl en hardloopschoen die bij jou past.


Het beste schoenadvies krijg je van onze runningexperts

Goed advies? Wat is dat dan? De Run2Day Schoenadvies Methode (RSM) is een manier van adviseren waarbij we een balans hebben gevonden tussen persoonlijke voorkeur en de biomechanische behoefte van een loper. De laatste jaren is het heel ingewikkeld geworden in hardloopschoenenland. Dikkere zolen, dunnere zolen, meer of minder stabiliteit, natural running, er zijn allerlei invloeden geweest die tot exotische hardloopschoenen hebben geleid. Wij zijn ervan overtuigd dat we iedere loper het juiste advies en de beste ervaring kunnen bieden in onze winkels door onze Run2Day Schoenadvies Methode.


 
Wij categoriseren nog steeds alle schoenen naar stabiliteit. We baseren ons schoenadvies nog steeds op een analyse van het looppatroon met behulp van videobeelden. Maar wat we ook doen is verder kijken, de houding tijdens het hardlopen is heel belangrijk. Sterker nog,  een hardloopschoen kan de houding beïnvloeden! De Run2Day Schoenadvies Methode houdt naast stabiliteit ook meer rekening met de verschillen in opbouw van de tussenzool. We onderscheiden Maximum Cushioning, Responsive Cushioning en Light Cushioning schoenen binnen iedere stabiliteits categorie. Op basis van persoonlijke voorkeur, het bewegingspatroon en de effecten van de schoen daarop en de persoonlijke doelstelling zal de keuze van de juiste hardloopschoen nu uit een diverser aantal soorten schoenen gemaakt worden. Kom het ervaren bij jouw Run2Day winkel.