De nieuwe Garmin Fenix 7 serie is er! De fenix serie multisporthorloges zijn al jaren de crème de la crème van Garmin en met de nieuwe Fenix 7 serie haalt Garmin echt alles uit de kast. Van een ingebouwd lampje tot een energieniveau meter tijdens het sporten, Garmin heeft weer hun beste werk geleverd. In deze blog vind je alles wat nieuw is in de fenix 7 serie.

Garmin fenix 7 series

Touchscreen


Naast de welbekende knopbediening van Garmin sporthorloges heeft de fenix 7 nu ook touch bediening op het scherm. Zo kan je makkelijk swipen door menu’s, kaarten en meer. Het touchscreen wordt bij het starten van een activiteit uitgezet.

Batterij


De batterijprestaties van de fenix 7 serie is uiteraard verbeterd en bij sommige modellen zelfs bijna verdubbeld t.o.v. de vorige fenix serie.

Accuduur (smartwatch modus)
7S: tot 14 dagen
7: tot 22 dagen
7X: tot 37 dagen

Accuduur met GPS aan
7S: tot 46 uur
7: tot 73 uur
7X: tot 122 uur

Solar en Saffier


Bij de vorige Garmin fenix modellen hadden de sporthorloges met Solar geen saffier lens. Dit was een veel gestelde vraag vanuit de markt. Een Solar model met krasvast saffierglas. Deze is nu exclusief bij ons verkrijgbaar.

Titanium


Alle saffier modellen hebben een titanium rand, knoppen en achterkant. Hierdoor is de klok een stuk lichter. Het titanium heeft tevens een DLC coating ( diamond like carbon ) waardoor de kast minder krasgevoelig is.

Saffier


De redenen om voor een saffier versie te kiezen gaan verder dan dat de lens sterker en krasbestendig is. Met een saffier versie krijg je:

- Solar waardoor je een langere batterijduur hebt
- Multi-Band GPS waardoor je een nog betere verbinding hebt
- Voorgeladen mappen
- 32GB geheugen in plaats van de 16GB
- Ultralichte Titanium kast
- DLC coating voor een krasbestendige klok

Zaklamp


Gezien worden tijdens het hardlopen is en blijft van levensbelang. Vanaf nu is dit een stuk makkelijker als je een fenix 7X model hebt (de grote versie dus). Deze modellen zijn voorzien van een LED lamp die vanuit boven de kast schijnt. De LED lamp kan je in verschillende lichtsterktes instellen en heeft zelfs een knipperende functie en rood licht functie. Het lampje is natuurlijk ook te gebruiken om een sleutelgat te vinden of als fietslampje als je je horloge vastmaakt aan je stuur.

Garmin fenix 7

4e generatie polshartslagmeting


Aan de basis van al het nieuws staat een nieuwe polshartslagmeter. Hierdoor wordt de hartslag ook onderwater gemeten en wordt er nog meer belangrijke informatie gehaald uit de HRV (Hartslagvariabiliteit).

Tracklog filters


Met de tracklog filters kan je nu je afgelegde route d.m.v. kleuren de variaties zien in je pace, hoogtemeters, cadans, hartslag, verticale ratio of Grond Contact Tijd (GCT).

Garmin fenix 7

Real Time Stamina


Met body-battery heb je je energiepijl buiten je activiteiten maar met Real Time Stamina heb je nu in real-time je energie-niveau en verbruik. Met deze informatie kan je je energie optimaal inzetten tijdens je activiteit en voorkom je overbelasting.

Instellingen veranderen op je telefoon


Met de nieuwe fenix komt ook de functie dat je de layout van je sporthorloge kan veranderen op je telefoon. Swipe gemakkelijk je favoriete sportprofielen in de volgorde die jij wilt op je sporthorloge.

Garmin fenix 7

De fenix 7 serie heeft uiteraard veel meer te bieden. Check de productpagina's voor alle functies of kom langs in de winkel en ervaar het horloge zelf.