Zoals in de persconferentie van 12 maart 2020 is medegedeeld, zijn er nieuwe richtlijnen van toepassing betreffende het Coronavirus (COVID-19). De bezorgdheid over de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) blijft dagelijks evolueren.

Hier bij Run2Day volgen we de richtlijnen van de RIVM en de lokale gezondheidsautoriteiten om klanten en werknemers te beschermen en het risico op blootstelling in onze winkels te verminderen, waaronder:

Richtlijnen Run2Day experts


De gezondheid en veiligheid van onze klanten en Run2Day Experts staat voorop. Het virus verspreidt zich vooral via hoesten en niezen. Buiten het lichaam kan het virus niet goed overleven. Omdat onze Run2Day Experts direct in contact staan met de klant hanteren wij de volgende richtlijnen:

- Als Run2Day Experts verkoudheidsklachten hebben (hoesten en/of benauwdheid) en/of koorts dan zullen zij niet werkzaam zijn in de winkels.
- Run2Day Experts die tot een kwetsbare doelgroep behoren zullen niet in de winkels werkzaam zijn.


Vermijd handcontact bij contante betaling


In aanvulling op het advies van het RIVM om handen schudden te vermijden, vragen wij klanten zoveel mogelijk te laten betalen met pin. Als klanten alleen over contant geld beschikken, dan wisselen wij het geld zonder handcontact.


Schone winkels


Bij Run2Day staat hygiëne altijd voorop en houden wij de hygiëne van ons personeel en de klant nu nog meer in de gaten. Verbeterde protocollen voor reiniging, ontsmetting en besmetting van alle Run2Day winkels en -faciliteiten om de verspreiding van alle ziektekiemen te helpen voorkomen.

- Reiniging van onze pin apparaten
- Intensieve reiniging van onze statische analyse
- Doekjes voor personeel en klanten om handen te reinigen
- Desinfecterende gel voor personeel en klanten om handen te reinigen


Winkeldeur open


Wij houden de winkeldeur gedurende de dag open zodat klanten en personeel niet veelvuldig met de (deur)klink in aanraking hoeven te komen.


Lokale evenementen en loopgroepen


Annuleringen per geval van evenementen bij lokale Run2Day winkels, als reactie op de situatie in elke individuele regio. Wij volgen hierbij het RIVM en de lokale gezondheidsautoriteiten.

We blijven de situatie volgen en stellen het op prijs dat je vertrouwen in ons blijft houden. De Run2Day winkels blijven op normale uren open en we houden onze webshop 24/7 open op www.run2day.nl

De online service breiden we uit, zo is onze live-chat langer bereikbaar om de klant online zo goed mogelijk van advies te voorzien. Heb je vooraf vragen rondom één van onze winkels neem dan contact op met de lokale winkel.