De HOKA Carbon X 3 is een neutrale hardloopschoen met carbon plaat geschikt voor prestatiegerichte hardlopers die lange afstanden op hoge snelheid willen lopen. De Carbon X was een van de eerste schoenen op de markt met carbon plaat en inmiddels is het alweer tijd voor de Carbon X 3. Snel en ver is ook hier het motto.

HOKA Carbon X 3

Carbon plaat


De tussen de HOKA's PROFLY X EVA foam en de slijtzool geplaatste carbon plaat zit iets lager in de zool dan in de eerste versie. Het zorgt voor een wat zachter gevoel. Onder de plaat zit een rubber/EVA slijtzool deze zorgt in combinatie met de PROFLY tussenzool voor maximale demping en een zeer responsief karakter.

Breder platform


De HOKA Carbon X 3 heeft een bredere zool dan de meeste andere carbon plaat-hardloopschoenen. Dit maakt de schoen stabieler. Daarnaast geeft het net iets meer ruimte rond de voorvoet. De HOKA Carbon X 3 heeft net als veel HOKA schoenen de Meta-rocker technologie in de zool. Dit geeft in samenwerking met de carbon plaat een push en het gevoel van voortstuwing. Iets wat typerend is voor HOKA hardloopschoenen. De tussenzool is vernieuwd en voelt veerkrachtiger en zachter dan ooit tevoren.

Bovenwerk


Het bovenwerk is gemaakt van een enkele laag mesh-materiaal. Door dit mesh-materiaal is de schoen licht en ademend. De tong van de schoen is geintegreerd, zit fijn op de wreef en voorkomt schuiven. De anatomisch gevormde hiel zorgt voor wat extra comfort en voorkomt irritatie rond de achilles. De verstevigingen rond de midvoet zorgen voor een betere omsluiting en een vaster gevoel. Het lipje bij de hiel is een handig hulpmiddel bij het aantrekken van de schoen.

Zoek je een carbon schoen, voor snelle trainingen of in de jacht naar een pr op de langere afstanden, zonder in te leveren aan comfort dan is de HOKA Carbon X 3 zeker een overweging waard.

   Shop HOKA Carbon X 3       

Specs


Drop: 5 mm
Gewicht: 234 gram