HOKA is een der hardst groeiende merken in hardloopland en ziet zijn schare fans nog steeds groeien. De 4e versie van de Arahi zal net als zijn voorgangers veel lopers kunnen behagen. Deze anti-pronatieschoen biedt op een dynamische manier ondersteuning tijdens het hardlopen. Ten opzichte van de Arahi 3 is het bovenwerk op details gewijzigd. De slijtzool en tussenzool zijn gelijk aan de vorige versie.


Active Footframe en J-Frame


Dit 'dynamic support' systeem bestaat uit een zogenaamd EVA J-frame in de tussenzool, het betekent dat de tussenzool in de hiel voorzien is van een stevige buitenrand, het hielbeen zakt dus als het ware een beetje weg in het centrum van de tussenzool. Als je kijkt naar de slijtzool van de Arahi 4 dan zie je verschillende kleuren rubber in de vorm van een J, vandaar de naam J-frame. De tussenzool is minder gebogen dan normaal waardoor de middenvoet breder is en dus de voet beter steunt tijdens de afwikkeling. Zoals alle HOKA ONE ONE modellen is de Arahi 4 voorzien van een oversized midsole, daardoor valt hij in de categorie Maximum Cushioning. Dit zorgt voor een extreem goede demping. Doordat HOKA gebruik maakt van hele lichte foam is het gewicht van een Arahi 4 verrassend laag.

HOKA ONE ONE Arahi 4

 

Bovenwerk


Het vernieuwde bovenwerk van de Arahi 4, een sandwich mesh, heeft meer ademend vermogen en voelt comfortabeler dan in de vorige versie. Het bovenwerk is nagenoeg seamless maar wel voorzien van voldoende verstevigingen, omsluiting van de voet zonder dat dit ten koste gaat van het gewicht. Sterker; de schoen is zelfs nog iets lichter dan zijn voorganger.

De HOKA ONE ONE Arahi 4 is een perfecte schoen voor lopers die op zoek zijn naar veel demping en stabiliteit zonder concessies te doen aan het gewicht.

HOKA ONE ONE Arahi 4 Dames        HOKA ONE ONE Arahi 4 Heren

        


Specs


Drop: 5 mm
Gewicht dames: 227 gram
Gewicht heren: 272 gram