De HOKA Bondi X is nieuwe hardloopschoen met carbonplaat. De HOKA Bondi X is gebaseerd op de Bondi 7 maar is in de tussenzool voorzien van een carbon plaat. Het maakt de Bondi X de eerste allround/max cushioning runningschoen met carbonplaat. Iets wat toch een beetje voelt als een turbo in een auto waar je rustig mee wilt touren. Maar wellicht breekt HOKA hiermee de ban voor velen en maakt het de wereld van de carbon schoenen toegankelijker.

De HOKA Bondi X is er voor de Bondi loper die op zoek is naar een schoen voor een snelle duurloop en voor alle lopers die zoeken naar comfort tijdens de landing en directheid tijdens de afzet. De Bondi X is ook een ideale schoen voor een easy recovery run.

HOKA ONE ONE Bondi X

Bovenwerk


Het bovenwerk van de schoen is gelijk aan dat van de Bondi 7 met alle voordelen van dien. Het naadloze bovenwerk van de Bondi X is gemaakt van open engineered mesh materiaal waardoor de schoenen goed ventileren en je voeten aangenaam koel houden tijdens een lange duurloop. De tong van het model is extra rijk gevuld en geeft zo een comfortabel gevoel boven op de voet en een prettige pasvorm. De versteviging bij de hiel (voorzien van memory foam) zorgt voor een nog betere pasvorm. Aan de voorzijde is de HOKE Bondi X breder, om de voet de mogelijkheid te geven om uit te zetten tijdens het afwikkelen.

Maximale HOKA demping met toevoeging van carbon


De kenmerkende tussenzool van de HOKA Bondi X is gemaakt van een dikke laag gegoten EVA rubber, en biedt je maximale demping gedurende je run. Ondanks de dikke zool is het model verrassend licht en geeft een soepel en lichtvoetig loopgevoel. Het model wordt door HOKA bestempelt als de meest dempende schoen in de categorie ‘verhard’ en bied je veel meer demping dan schoenen van een vergelijkbaar gewicht. Naast de dikte van de zool valt ook de duidelijke ronding van de zool op, je loopt als het ware op een schommelstoel. Door de vorm van de zool in combinatie met de lage drop, 4mm, krijg je zo een afwikkeling die heel natuurlijk aanvoelt. De toevoeging van carbon in de zool zorgt ervoor dat de schoen wat stijver en directer wordt wat zorgt voor een meer efficiënte run.

 

Shop HOKA ONE ONE Bondi X dames   Shop HOKA ONE ONE Bondi X heren       

Specs


Drop: 4 mm
Gewicht dames: 261 gram
Gewicht heren: 300 gram