De HOKA ONE ONE Carbon X is dé carbonplaat-schoen van HOKA ONE ONE. HOKA ONE ONE is een begrip bij langeafstandlopers en HOKA ONE ONE atleet Jim Walmsley heeft onlangs het wereldrecord op de 50 mijl verbeterd op de HOKA ONE ONE Carbon X. De Carbon X is een neutrale wedstrijdschoen.


Carbonplaat


Onder de HOKA's PROFLY X EVA foam zit een Y gevormde carbonplaat. Onder de plaat zit een slijtvastere EVA zool. De Y gevormde plaat maakt de schoen stijf maar minder stijf dan de andere carbonplaat-schoenen.

HOKA ONE ONE Carbon X

 

Wijder platform


De Carbon X heeft een wijdere zool dan de andere carbonplaat-hardloopschoenen. Door deze keuze is de schoen stabieler. De hardloopschoen is true-to-size en heeft genoeg ruimte in de voorvoet. De Carbon X heeft net als veel HOKA ONE ONE schoenen de Meta-rocker technologie in de zool. Dit werkt in samenwerking met de carbonplaat aan de push en het voorwaartse gevoel die de schoen geeft en herkenbaar is bij HOKA ONE ONE hardloopschoenen.

 

Bovenwerk


Het bovenwerk is gemaakt van een enkele laag meshmateriaal. Door dit mesh-materiaal is de schoen licht en ademend. Er zit geen verharde hakondersteuning in de schoen. De tong van de schoen is gemaakt van Lycra en zit fijn op de wreef van je voet.

HOKA ONE ONE Carbon X        


Specs


Drop: 5 mm
Gewicht: 246 gram