Deze editie van de Clayton is speciaal gemaakt voor het Ironman World Championship 2016 dat plaatsvindt in Kailua-Kona, Hawaii. Bij het ontwerpen van het upper is de inspiratie gehaald uit de tropische begroeiing en de prachtige lavavelden die te vinden zijn op het eiland.

De HOKA ONE ONE Clayton is verkrijgbaar bij Run2Day Utrecht, Run2Day Amsterdam, Run2Day Amersfoort én online in de Run2Day webshop.

HOKA ONE ONE Clayton voor dames

HOKA ONE ONE Clayton voor heren
 
Snelheid en demping


Bij elke pas krijg je met de Clayton extra propulsie dankzij de zogenaamde Pro2Lite technologie in de tussenzool. In het hakgedeelte geeft het 24mm dikke EVA foam een comfortabele zachte demping terwijl het 20mm RMAT foam bij de voorvoet juist zorgt voor een direct en reactief gevoel bij het afwikkelen. Ook in de slijtzool is het traditionele rubber vervangen door het lichtere RMAT-materiaal, waardoor de Clayton licht en snel aanvoelt.
 
Het upper van de Clayton is volledig naadloos gemaakt en voelt soepel aan rond de voet. In de hielkap is er bij de gevormde hiel geen plastic heel cup geplaatst maar loopt de tussenzool net even iets hoger door voor de stabiliteit.  In de voorvoet heeft de Clayton een brede basis waardoor je voet tijdens het afwikkelen genoeg ruimte heeft om uit te kunnen zetten waardoor de kans op slapende voeten minimaal is.
 
De HOKA ONE ONE Clayton is een superlichte schoen voor de neutrale loper die op zoek is naar snelheid, maar niet ten koste van demping.
 

Het beste schoenadvies krijg je van onze runningexperts


Goed advies? Wat is dat dan? De Run2Day Schoenadvies Methode (RSM) is een manier van adviseren waarbij we een balans hebben gevonden tussen persoonlijke voorkeur en de biomechanische behoefte van een loper. De laatste jaren is het heel ingewikkeld geworden in hardloopschoenenland. Dikkere zolen, dunnere zolen, meer of minder stabiliteit, natural running, er zijn allerlei invloeden geweest die tot exotische hardloopschoenen hebben geleid. Wij zijn ervan overtuigd dat we iedere loper het juiste advies en de beste ervaring kunnen bieden in onze winkels door onze Run2Day Schoenanalyse Methode.