De HOKA ONE ONE Clifton Edge is een neutrale hardloopschoen. De hardloopschoenen van HOKA ONE ONE onderscheiden zich door de maximale demping en licht in gewicht. Bij de nieuwe Clifton Edge is dit weer het geval. Dit is misschien wel je soepelste hardloopbeleving op de weg. Maximale demping en een minimaal gewicht worden perfect gecombineerd.

Vernieuwde tussenzool met verlengde hiel


Wat direct opvalt aan de schoen is de verlengde hiel. Hierdoor biedt de Clifton Edge een vloeiend en zacht hielcontact. Dit maakt de schoen uitermate geschikt voor haklanders. De verlengde hiel, die iets weg heeft van een bumper, vangt de schokken op bij de haklanding. De Edge is het eerste model dat met een nieuw, extreem veerkrachtig, schuim in de tussenzool is afgewerkt. De wijd-uitlopende zool zorgt ervoor dat de schoen op een brede basis staat. Hierdoor is de schoen erg stabiel.

HOKA ONE ONE Clifton Edge


Ademend upper


Het bovenwerk van de Clifton Edge is nieuw en bestaat uit Air Mesh. Dit mesh bovenwerk omsluit de voeten. Het biedt steun op de plekken waar het nodig is en heeft een hoog admend vermogen door de open structuur. Boven de uitstekende hiel valt de hielkap op die hoog doorloopt. Net als veel andere merken zie je dat ook bij de Clifton Edge is gekozen voor een hielkap die smal en hoger uitloopt. Hierdoor komt er minder druk rondom de achillespees.

De Clifton Edge is een ideale schoen voor de neutrale loper die op zoek is naar een lichte schoen maar wel één met maximale demping.

HOKA ONE ONE Clifton Edge Dames           HOKA ONE ONE Clifton Edge Heren

                
Specs


Drop: 5 mm
Gewicht dames: 206 gram
Gewicht heren: 252 gram