Het lijkt zo’n simpele sport dat hardlopen. Je trekt een paar hardloopschoenen aan en je gaat. Waarheen je maar wil, hoever je maar wil. Met wie je maar wil en wanneer je maar wil. Dit gevoel van ultieme vrijheid is een van de vele aspecten die mensen aantrekt in deze sport. Maar al snel merk je dat er naast dat vrije gevoel toch wat belangrijke en minder belangrijke zaken overwogen moeten worden.

Want wat neem je mee? Wat laat je thuis? En hoe neem je die essentiële spullen mee en bewaak je dat vrije gevoel zo goed mogelijk?

Vraag vrienden om hulp


Als je een wedstrijd gaat lopen en je enthousiaste vrienden supporten je door dik en dun, dan hoef je niet verder te lezen. Zorg dat ze op strategische punten langs het parcours staan en laat ze je gels, waterflesjes of je cola als je echt ver moet, aanreiken. Laat ze, als ze echt van je houden, met je meefietsen zodat je elk moment alles bij de hand hebt.

Maar zo’n feest is het meestal niet. En dat is prima. Ook als je op jezelf bent aangewezen zijn er oplossingen te over om veel of weinig spullen mee te nemen.

Flipbelt


Waar er verhalen rondgaan over gels die met een veiligheidsspeld aan een broek vastgemaakt worden (en wat op zich niet eens zo’n heel gek idee is) is een Flipbelt een stuk praktischer. Je verdeelt je sleutels, telefoon, gels en wat niet meer gelijkmatig over je middel en klaar ben je.

Smartphone armband


Als je geen sporthorloge gebruikt maar een app op je telefoon, is een armband ook een prima oplossing. Als een sleutel en een pinpas het enige is wat daar nog bij komt dan heb je helemaal niets meer nodig.

Broek met zakken


Vind je dat te zwaar en wil je echt zo min mogelijk aan je lichaam voelen tijdens je run, dan zal je je essentiële spullen in je kleding moeten verstoppen. Een extra topje over je sport-bh kan een uitkomst zijn, maar wat je steeds vaker ziet is een broek met strategisch geplaatste zakken.

Rugzak


Voor lange duurlopen en zeker op warme dagen is water ontzettend belangrijk om bij je te hebben. Je ontkomt er dan niet meer aan om een rugzak mee te nemen. Voor sommigen een noodzakelijk kwaad, anderen vinden het geen enkel punt om een comfortabel rugzakje mee te dragen met water en andere zaken en op die manier van niks en niemand afhankelijk te zijn.