ALO-student, hardloper én Run2Day-verkoper Demy Wit (19) barst van de energie. Hij vertelt ons hoe hij zijn energie kwijt kan in hardlopen en hoe hij zijn sport beleeft. Deel 2: Winnen.

'Het is als therapie voor mij'


Ik wil altijd winnen’, zegt Demy. ‘Met alles eigenlijk wel. Ik ben altijd competitief geweest; ik wil altijd sneller, altijd winnen. Hardlopen vind ik zo leuk omdat het snel gaat.’ Voor een race heeft hij gezonde zenuwen; hij vindt het spannend, maar heeft alles onder controle. ‘Na het startschot voel ik de adrenaline en gá ik; van dat gevoel kan ik zo genieten. Als een race niet zo goed gaat, baal ik daarvan, maar ga ik weer verder trainen zodat het een volgende keer beter gaat.’ Als hij loopt, denkt hij nergens meer aan. ‘Het is als therapie voor mij. Ik voel de wind in mijn gezicht en vergeet alles om me heen. Ideeën krijgen vorm en ik zie de dingen in perspectief.’

Demy