Jasmijn is al 5 jaar New Balance atlete. Dankzij haar sportcarrière reist ze af naar mooie plekken en ontmoet ze veel inspirerende mensen. Maar voor haar geldt niet: het een óf het ander. Ze doet het allemaal. En ze wil graag laten zien dat je niet hóeft te kiezen. Haar boodschap? Wees niet te hard voor jezelf en heb geduld. Met alles wat je doet. En vooral: geniet van het proces. Met haar verhaal maakt ze niet alleen de weg vrij voor jonge, vrouwelijke atleten – ze inspireert een hele nieuwe generatie. Onderscheid je als merk door het delen van authentieke en inspirerende verhalen, zoals dat van Jasmijn. Gebruik haar ongekende drive, bouw een band op met je doelgroep en support haar weg naar succes.

Jasmijn Lau
Je kunt Jasmijn wakker maken voor een goede kop koffie of een lange duurloop in de Franse Pyreneeën. Ze is verslaafd aan haken. En vindt alles aan het menselijk lichaam superinteressant – vandaar haar studie Biomedische Wetenschappen. Jasmijn won goud op de 10.000 meter bij de Europese Kampioenschappen onder 23 en verbrak haar PR op de halve marathon in Barcelona met een recordtijd van 1.10.08. Als het aan haar lag, trainde ze elke dag de hele dag door. Ze houdt ervan om alles te geven – zowel op als naast de atletiekbaan. Jasmijn Lau is er één om in de gaten te houden.

Wat voor afstanden loop je?


Ik ben lange afstandsloper en loop afstanden van 5km tot de halve marathon. Hoe langer hoe beter! En ik heb zeker ook de droom ooit een marathon te lopen!

Jasmijn Lau
Wat draag je het liefst tijdens je runs?


Ik doe al mijn duurlopen op de New Balance 880, voor tempo's draag ik graag de New Balance FuelCell SuperComp Pacer (zoals op de foto hierboven). Dit is een super direct schoentje waarmee je het gevoel hebt te vliegen! Wat ik zo fijn vind aan beiden schoenen is dat ze erg stabiel zijn, dit heb ik wel nodig want op onstabiele/zachte schoenen krijg ik snel blessures aan mijn enkels. Het liefste draag ik een lekker luchtig shirtje of hempje tijdens mijn trainingen, want tijdens het lopen krijg je het vanzelf wel warm. Maar in de winter ben ik ook erg fan van de gewatteerde shirts van New Balance en dan heel belangrijk met de duimgaten in de mouwen om je handen warm te houden (heeel erg fan van).

Wat zou je hardlopers willen meegeven aan advies?


Geniet van elk loopje en zoek mooie natuur op om in te lopen. Want mooie plekken ontdekken tijdens een duurloop is wat mij betreft een win win.

Jasmijn Lau