Op dagen dat de zon schijnt en er al wat vogels fluiten weet je dat het ergens in de lucht zit. Het naderende voorjaar. Bloesem aan de bomen. Licht in de ochtend. Een rondje hardlopen in korte broek, we zijn er wel aan toe.

Maar zover is het nog niet. Dit zijn de dagen van het jaar dat de gevleugelde woorden ‘Ik ben helemaal klaar met dit weer’ het vaakst klinken en het goed zoeken is naar hardlopers op straat. Het is nog steeds pas laat in de ochtend licht en al vroeg in de avond donker. Het regent en het stormt, vaker wel dan niet. Er is weer sneeuw op komst. Dus onze opbeurende verhalen over heerlijke Gore-tex pakjes en tips over hardlopen bij slecht weer: er zijn nog weinig mensen die het willen horen.


Redenen genoeg om af en toe uit te wijken naar een loopband:


Want het is comfortabel. Je blijft lekker waar je bent, er staat een fles water, er is entertainment zoals een TV en je kunt naar de wc wanneer je maar wil.

Zo’n gecontroleerde omgeving is redelijk veilig. Zowel voor de ‘gevaren’ van buiten zoals gladheid en het verkeer in het donker, als de band zelf: de impact van een loopband is minder groot dan een geasfalteerde weg.

Je spaart je spieren en gewrichten. Je kan een constant tempo lopen. Enerzijds een mooie uitdaging om een hoger tempo langer vast te houden, zoals een snelle 5km. Of jezelf juist te verplichten om het tempo laag te houden.

Je kan eindelijk weer eens in korte broek en, als je die draagt, een sport-BH.

Er is geen natuurlijke luchtweerstand (of windkracht 10) dus lopen gaat gemakkelijker. Om een lichte weerstand te creëren kun je de hellingshoek van de band een of twee procent hoger instellen.

Waar je ook gaat lopen, niemand heeft ooit spijt van een rondje rennen. Voor advies over alles wat met hardlopen te maken heeft, in onze winkels staan we altijd voor je klaar.