Een hoopvol voorjaar is in zicht. Er waren dagen dat je twijfelde of het ooit nog ging gebeuren maar opeens is het zover. De vogeltjes fluiten weer, de bomen staan in bloei en de dagen worden weer langer. En de duurloopjes, die worden ook weer langer. Want misschien train je voor een marathon, ben je gek op trailrunnen of overweeg je voor het eerst om verder te gaan rennen dan je gebruikelijke rondje. Wat je verhaal ook is, als je langer gaat lopen, is het zaak om goed voorbereid op pad te gaan.

Hardloopschoenen aan en gaan?


Trek je hardloopschoenen aan en gaan, meer heb je niet nodig. In veel gevallen is deze klassieke oneliner helemaal waar. Als we daar dan toch een paar items aan toe mogen voegen die ook voor kortere rondjes opgaan, noemen we een Flipbelt voor je spullen, vochtregulerende hardloopsokken en muziek die je niet van de omgeving afsluit.

Ver, verder, verst


Bij afstanden vanaf een km of 15 ga je eigenlijk al op een mini-reisje en zul je wat voorbereidingen moeten treffen, je vraagt meer van je lijf en zal meer aandacht aan je verzorging moeten geven. Dat begint de avond ervoor al. Je hoeft je niet vol te stoppen maar een bodem van koolhydraatrijke voeding en voldoende vocht in je lijf is een goed begin van een langere duurloop. Vanaf 20 km neem je water mee en op warme dagen misschien al vanaf 15 km. Een handheld bottle kan dan handig zijn of een handsfree systeem voor kleine flesjes.

Ga je echt op avontuur voor meer dan een halve marathon, zorg dan zeker voor een goede avondmaaltijd de avond ervoor, en een stevig ontbijt. Je kunt de man met de hamer ook na 20 km tegenkomen als je hierin tekortschiet. Een waterrugzak begint een noodzakelijk item te worden vanaf dit soort afstanden. Nogmaals, zeker als het warm is.

Het mooie aan een waterrugzak is dat je daar vaak ook andere spullen in kwijt kan zoals je sleutels, opgeladen telefoon en je gels. Ons blog over gels en sportvoeding lees je hier. Als je de waterzak vult, check dan goed of hij nergens lekt, goed dicht zit en vacuüm getrokken. Dit voorkomt onnodig geklots of een waterballet.


Waar je verder aan kunt denken is een goed opgeladen horloge, een plastic zakje met wat toiletpapier, een Buff om je pols of nek om zweet tegen te houden of weg te vegen en een zonnebril die niet afzakt.

We wensen je veel prachtige duurlopen toe dit voorjaar. Heb je vragen? Wil je deze items passen? In onze winkels staan we voor je klaar.