KRACHTVOER: POMPOEN

Van pompoen maak je niet alleen een griezelig oranje gezicht, maar ook een supervoedzame maaltijd. Food & Health coach Kasia Vermaire vertelt waarom pompoen zo goed is voor hardlopers en geeft twee recepten voor een verleidelijke herfstkost. Pompoenen komen van origine uit Zuid-Amerika en werden al door oude indianenstammen gebruikt. De bolronde vrucht is familie van de komkommer en meloen. In Amerika staat tijdens Thanksgiving naast kalkoen een pumpkin pie op tafel. Tegenwoordig groeien pompoenen overal in Europa. In Nederland worden de uit Japan afkomstige zoete Hokkaido pompoenen geteeld. De Marokkaanse keuken gebruikt de oranje groente in verrukkelijke tajines (stoofpotten) en in het Midden-Oosten vind je veel soepen en curry’s op basis van pompoen. Vitaminebom Waarom zijn ze zo gezond? De kleur verraadt het al: pompoen zit boordevol bètacaroteen en vitamine E, goed voor je huid en weerstand. Daarnaast bevatten ze veel vezels en zitten ze bomvol vitamine C. Wil je het hele recept lezen, check dan het hele magazine artikel. Pompoen_Brood_Run2Day