Hardlopen is een duursport. Een kenmerk van duursport is dat je lichaam een constante behoefte aan energie heeft. Daarnaast is de schade aan het lichaam tijdens met name lange duurinspanningen groot. Sportvoeding is in je voorbereiding maar ook vooral tijdens je wedstrijd (marathon) enorm belangrijk.

In al onze Run2Day winkels is er de 2 + 1 actie met SIS sportvoeding. Dit betekent dat je iedere 3e gel gratis krijgt. Uiteraard is deze actie ook geldig in de Run2Day webshop.
*deze actie is geldig t/m 24 april 2017

Direct naar de SIS sportvoeding.

De meeste energie wordt tijdens het lopen uit het verbranden van koolhydraten en vetten gehaald. De meeste marathonlopers kennen het begrip ‘de man met de hamer’ wel. Dit betekent dat de koolhydraten in je lichaam vrijwel op zijn. Dit kun je voorkomen door tijdens je marathon of halve marathon de koolhydraten aan te vullen met sportvoeding. Daarnaast moet je er voor zorgen dat je lichaam maximaal koolhydraten opgeslagen heeft voordat je begint aan je marathon of halve marathon. En als laatste kun je door middel van bepaalde trainingen je lichaam zuiniger maken. Een lange looptraining is bijzonder zwaar voor het lichaam. Om de spierschade zo snel mogelijk te herstellen is het aanvullen van vitaminen en mineralen van belang. Daarnaast is het herstel natuurlijk ook beter als het lichaam na de inspanning meteen de lege energievoorraden aangevuld krijgt.

Sportvoeding is dus zeker voor marathon en halve marathon lopers van belang! Maar wat, waar en hoe? Bij Run2Day hebben we een breed assortiment sportvoeding van ten minste drie merken (waaronder SIS en Powerbar) in de schappen. Het assortiment is opgebouwd uit voeding te gebruiken in de voorbereiding op het sporten, voeding die je tijdens het sporten kunt gebruiken en voeding die je kunt gebruiken na het sporten. Voor het sporten gebruik je veelal een reep of een energie drank met veel koolhydraten om maximaal voorzien van koolhydraten aan de start te staan. Tijdens het sporten vul je de koolhydraten in je lichaam aan door gels te gebruiken, vroeger vaak in combinatie met water, maar tegenwoordig zijn de gels zo samengesteld dat je niet na een gel een beker water hoeft leeg te drinken. Na het sporten is het aan te raden met mineralen en vitaminen verrijkte sportdrank te gebruiken.

Wil je meer weten voeding tijdens het hardlopen? Klik dan hier voor meer informatie.