Niets is zo leuk om als hardlopers en sportievelingen samen te komen en te bewegen. Al is het maar een kort rondje. Samen lopen, een beetje kletsen en genieten van de omgeving is iets waar bijna elke loper zo nu en dan voor gaat. En vooral als het in een mooie omgeving, langs het water – met daarop de perfecte reflectie van de ondergaande zon – tijdens een zwoele zomernacht is. Laat dat nou precies zijn wat wij – samen met jou – op 20 juni gaan doen.

Wij genieten van de zomer, omdat we kunnen lopen wanneer we willen. Het is lang licht en de avonden zijn zwoel en warm. De zomer is van de hardlopers en wij weten dat. Het is ook niet zomaar dat uitgerekend hardlopers het Scandinavische Mid Sommer Nacht zo makkelijk overnemen en het met gave loopevents vieren. De laatste jaren zie je steeds meer Midsummer Night Runs in verschillende delen van het land. Vorig jaar organiseerde Run2Day Deventer samen met Stoere Vrouwen Sporten de eerste Midsummer Night Run. Dit jaar gaan we er op 20 juni weer voor. Maar we pakken wel wat grootser uit. We maken er een heel event van!
Rondom 20 juni zijn de dagen lang en de nachten kort. Al ver voordat de wekker gaat beginnen de vogels met fluiten en klimt de zon omhoog. En ‘s avonds als we naar bed gaan is de schemer nog maar net begonnen. In Zweden, Noorwegen en Finland is dat nog veel erger, daar wordt het nauwelijks donker. In die landen vieren ze van oudsher het midzomernachtfeest. In Finland vieren ze het met vreugdevuren bij de meren. In Zweden eten ze haring, planten ze een boom en zuipen ze zich traditioneel volledig klem.

Midsummer night run
Onze Midsummer night run begint al vroeg in de avond. Bram Bakker – hardlopende psychiater en schrijver voor Run2Day magazine – komt spreken over hardlopen of een ander motiverend, inspirerend onderwerp. Natuurlijk kan je ook vragen stellen en even met hem praten of een gesigneerd boek van hem kopen.
Als het buiten donker wordt, delen we glowsticks uit en hangen we jullie helemaal vol. Dan vertrekken we voor een 5 of 10 km run langs de IJssel en finishen we ten hoogte van Restaurant El Popo op de Brink waar het dan vermoedelijk een gezellige drukte is met volle terrassen.
Daar hebben we een flesje water voor jullie en zullen veel van ons – in alle waarschijnlijkheid – neerploffen op het terras van El Popo, want dit restaurant heeft de lekkerste cocktails van de stad.

Hoe doe je mee?
Meedoen is simpel, geef je op door een mailtje te sturen naar: deventer@run2day.nl en geef daarin aan
…met hoeveel personen je meedoet
…of je al om acht uur komt en Bram Bakker wilt horen spreken
…hoe ver je wilt lopen (5 of 10)

Wat gaan wij doen?
Natuurlijk mag je gewoon dat dragen waar je je fijn in voelt, maar fluorescerende kleding vinden we wel heel leuk. Daarom hebben we voor de deelnemer die het gaafst gekleed is een mooie verrassing: en hardlooppakket met veel fijne goodies. Bij deze dus de oproep op helemaal los te gaan. Felle kleuren, neonschmink of glow in the dark is helemaal goed. Leef je uit en verras ons.
Kom je niet uit Deventer? En moet je om mee te kunnen doen een lange reis maken? Maak er een leuk weekend van. Er zijn een paar hotels in de stad, maar vooral stikt het hier van de goede en fijne B&B’s en hebben we aan de IJssel een hele gave stadscamping. Onze favoriete plekken zijn: Hotel de Leeuw en het Gilde Hotel en natuurlijk onze favoriete Bed en Breakfast is ‘t Herbergje. Een andere fijne en mooie optie is het IJsselhotel met uitzicht over de IJssel en de skyline van de stad of de stadscamping aan de oever van de IJssel. Natuurlijk kan je ook even kijken op Air BNB.
Woon je wat dichterbij en slaap je ‘s avonds graag in je eigen bed? Dan is het leuk om samen naar Deventer te komen, neem wat vrienden mee. Je kan bij El Popo late nite tapas eten, drop je niet lopende vrienden op het terras en schuif na de run gezellig aan.
Oh en voor de goede orde, dit is niet een vrouwenloopje dus neem je vriend, buurman, vader, broer, zoon of man ook mee!